Dagens ridpass + lite till



Tösen vilade igår därav lite kasst med inlägg. Själv var jag först i skolan 10-15 och sen jobbade jag 15.30-20 så det var en lång dag för mig igår, jag var helt slut när jag kom hem och det jag gjorde var att räkna lite matte och sen tog jag mig till sängen :) skönt var det! Min underbara mamma fixade allt i stallet igår, och det jag lovade henne när jag skulle köpa häst var att inte involvera henne, men jodå det tog inte ens en vecka :) men hon är snäll min mamma :D

Idag däremot åkte jag till stallet vid 10 och gjorde allt och sen red jag. Blev lite dressyr i ridhuset, mycket dressyr på senaste vet jag men det beror delvis på att jag inte har en hoppsadel så jag kan inte hoppa och sen har jag inte haft tid/någon att rida ut med på ett par dagar nu men det blir lite slappare mot slutet av veckan :) Hon gick iaf himla bra idag, förutom att hon tittar på allt, trots att hon gått förbi det 100 miljader ggr innan ;) Ska testa att rida på ett sidepull några ggr också, fick låna ett av Marina, just för att Caga får skav av hackamoret. Hoppas det blir lite bättre av att variera mellan de båda :) Själv har jag aldrig ridit på sidepull så jag har ingen aning om hur det funkar? Någon som ridit på det? :)

Nu ska jag äta något och sen ska jag sätta mig på en buss för att möta upp Danni och så ska vi jobba idag igen :) "Tänk på pengarna" är vad jag intalar mig själv hela tiden :D

Dagens ridpass



Idag gick hon till skillnad från tidigare dagar väldigt bra, hon kändes mycket mjukare och trevligare att rida idag. Hoppas det ger med sig ytterligare, men som sagt kan det vara svårt att rida igenom henne på ett hackamore. Så jag får göra det bästa av situationen, det är ju bara i några veckor. :P mamma följde med idag och hälsade på henne :) Så kameran åkte med, dock får ni ha överseende med att jag ser ut som en tjock köttbulle och att hästen är lite småtjock och hmm iten så vit längre ;) Förhoppningsvis ska vi båda banta lite grann :P Min sits är inte heller den bästa och jag kollar gärna ner jag vet, men den har blivit lite kasst och det är inte så konstigt med tanke på att den inte var super innan och nu är det ett bra tag sedan jag red :)






Dressyr

Det var vad som stog på schemat. Red ett ganska kort pass, dock ett intensivt sådant så det var mycket galopparbete samt övergångar. Hon var riktigt svettig efteråt. Hon var fortfarande väldigt stel i höger och trots att jag verkligen försökte få henne att lossna så släppte det inte riktigt, det blev bättre men inte toppen. Det beror nog mestadels för att hon inte lyssnar alls när man rider på hackamore, utan hon blir mest stark och okänslig. Och egentligen är hon en väldigt känslig häst.  Men det blir nog bättre, annars är det ju bara ett 2-3 veckor innan jag får rida med bett igen :) Men hon var iaf lika söt och charmig som vanligt!

Hola

Nu är jag hemma från skolan, känns könt och snart ska jag dessutom åka till stallet :) Ska bara äta lite innan och så vill jag inte ta in henne så tidigt när det är så fint väder :) Så jag åker väl om en timme eller så. Känns fortfarande lite konstigt att jag ska till stallet varje dag igen, dock en skön känsla :) Ha något att göra, vilket är skönt! Men nu ska jag käka lite! Hörs sen!

Dagens ridpass

Känns helt sjukt att jag faktiskt kan skriva så :) Sjukt på ett bra sätt såklart.

Eftersom det var så fint väder även idag så kunde jag och Linn inte låta bli, vi red ut idag också ;) Vi red bort mot Dala typ och red lite vid terränghindrerna, dock hoppade jag inte utan det är bara så himla fint att rida runnt där :) Nä hoppa får jag vänta med tills jag får ett bett i munnen på henne. Attans vad stark hon blir på ett hackamore. :P Vi avslutade med lite dressyr i en gräshage. Just för att hon har så mycket energi fick hon springa av sig lite, men jag gjorde också mycket tempväxlingar och övergångar, eftersom hon var så attans stark så ville jag att hon skulle lyssna lite mer på mig :) i slutet kändes hon faktiskt himla fin :)

Eftersom flera har frågat efter bilder så tänkte jag bjuda på ett par iaf :)








God morgon!

Nu ska jag snart kila till bussen och åka till skolan. Sjukt tråkigt eftersom danni inte kommer på föreläsningen idag. Blir bara så sjukt tråkigt utan henne :( men hon kommer sen så vi kan räkna lite. :) Sen drar jag nog till stallet direkt efter skolan eftersom Linn slutade tidigare än mig och hon vill inte vänta så länge ;) men det är väl helt okej. Så vi hörs nog inte fören ikväll, men då kommer jag att bjuda på lite bilder iaf, inga super kanske det kommer nog först på fredag, men digitalkameran åker med idag iaf :D

Hästägare!

Japp det är jag nu, känns konstigt, ovant och ja typ UNDERBART! Alla papper skrevs på och sådär för någon timme sedan :) allt gick finfint och ja som sagt jag fattar ingenting :P känns så fruktansvärt ovant så att säga. Något jag velat ha så länge finns helt plötsligt, vilkert känns mycket konstigt, fast bra också såklart :)

Eftersom Marina inte hann rida henne idag så fick jag göra det :) Så jag har faktiskt klarat av min första ridtur som hästägare till världens finaste lilla filur :D Kändes toppen! Det enda är att jag måste rida henne på hackamore (veterinärens inrådan då hon har ett sår i munnen som läker snabbt men kan spricka igen så hon tyckte bettlöst för att det verkligen ska få läka helt) i 3-4 veckor, och hon är något stark på det, men det ska nog gå bra :) Hellre det och ett sår som är fullt läkt än ett som går upp titt som tätt :)

Ni får nöja er med samma dåliga mobilbild som på bdb, men det kommer bilder jag lovar, ska ta med kameran imon så ska ni få se bilder på den lilla skönheten :)



JA!

Idag är ju som sagt den stora dagen, och vi bar av 07:00 till Hallands djurklinik. Var väl framme strax innan halv 9 och vi gick runt lite med tösen så hon blev lite varm. HELA besiktningen hade jag en stor fet klump i magen, kände mig nästan illamående. Det skönaste jag någonsin varit med om var när veterinären säger "nä, men det här ser bara bra ut" :D YES! Säger jag. Hur skönt som helst! Så nu ikväll skriver vi kontraktet, kl 6 för att vara exakt :D Känns konstigt, overkliget och underbart! Kilar till stallet redan vid 4 och rider henne ) får sällskap av Linn :D

Puh (MAGONT)

Inte visste jag att det skulle vara såhär jobbigt att kolla/köpa på häst, jag har alltid sett det som en dröm. Numera har jag konstant ont i magen. Suck! Nu har jag haft magont, illamående (bara tll och från som tur är)och en stor fet klump i magen en hel vecka (en vecka som dessutom till skillnad från alla andra har sniglat sig fram). men nu är det snart dax, imon kl 07:00 bär det av mot Slöinge och ÄNTLIGEN ska den där dumma besiktningen ske. Jag hoppas, hoppas, hoppas att hon går igenom utan problem :) jag kommer såklart berätta för er alla hur det gick imon så fort jag kommer hem :) vilket bör bli runt 12-13, någon gång, för väl hemma i stallet ska jag träna lite med släp, när vi ändå har en bil med transport tillgänglig :)

Dessutom alla ni som följer min blogg får gärna följa den på
bloglovin, skulle vara kul att se hur många som faktiskt följer min blogg :) Men jag hoppas iaf att ni håller tummarna för mig skull imon också :)

Krasslig

Är fortfarande lite krasslig vilket är kasst, dock är det väkl bättre än vad det var innan. :) var i skolan idag igen och tur var väl det eftersom vi gick igenom sjukt mycket nytt (IGEN). Nu har vi lämnat Ludde hos mormor också (eftersom ingen kommer vara hemma speciellt mycket i helgen), och han var helnöjd. Men det känns dock lite tomt utan honom hemma nu. Är så van vid att hans små tassar springer runt mellan alla rum och kontrollerar att alla är hemma :) Det är packat och klart för min del nu också, så imon bär det av måt värnersborg :) lite nervös inför bröllopet mest för att min kamera verkar ha damp :O redan liksom, går inte att föra över bilderna. Jag blir TOKIG! Får hoppas att det löser sig annars vet jag inte vad jag gör faktiskt. !


Idol

Snart blir det Idol :D längtar. Det är bara så sjukt kul att se på när folk gör bort sig. Sen blir det lite plugg och True blood, sen är sova som gäller. Och imon är det bara 6 dagar kvar till besiktningen, och ja, jag ska tjata om det här ;) Nä imon ska jag nog ut och öva lite på att fota, blir ju som sagt att jag ska fota på Jespers mammas bröllop :D

Bestiktning

Jo jag lyckades övertala min pappa att lägga ett liiite högre bud, okej ganska mycket högre men som sagt nu är dne delen avklarad. Nu ska hon bara gå igenom besiktningen som sker på Slöinge nästa onsdag alltså den 16:e. Och det är bäst för henne att hon gör det för annars kommer jag bli arg på henne :) För hon borde förstå att jag faktiskt vill köpa henne och då får hon helt enkelt gå igenom :) så den 16:e smäller det, 08.30. Och jag är redan nervös, så jag hoppas det blir onsdag snabbt för jag vill faktiskt bara ha ett svar. Jag hatar att leva i ovisshet. :P


Bild lånad av
www.lundahagen.se

Rubrik?

Jag ahr inte skrivit på länge, jag vet. Ber om ursäkt för det men jag har inte helt enkelt hunnit. Sen jag började skolan igen har jag fått inse hur mycket jag komemr behöva plugga. Vi arbetar i ett sjuktligt högt tempo. I fysiken avverkar vi 1 kapitel i veckan på typ 20-30 sidor + 5 sidor tal (som tar en halv evighet) och då är det lätta tal så man ska helst räkna i Fysik 1000 varje vecka också. Sen har vi matten som jag inte fattar alls, blir överlycklig när jag klarar fler tal än jag behöver hjälp med ;) men förhoppningsvis kommer jag in i matten lite mer i matten sen för egentligen är jag faktiskt bra på det :) Hoppas kan man ju alltid göra iaf.!