Harplinge ridklubb/Lyngåkra ridklubb 25 april

Dagens tävlingar var väl lite varierande kan man säga. Inte ovärda dock, det var en otroligt trevlig personal på en fin anläggning. Väldigt hjälpsamma och allmänt trevliga, brukar bli så när man kommer ut lite mer på landet, är inte det konstigt? Vädret var toppen och Caga kändes fin.

Resultaten däremot är väl inget att skylta med. Gick helt okej i första klassen, LB:1, fick inte mer än 60.5%, men det är helt okej med tanke på att Caga nästan alltid är lite seg och motig/spänd i första klassen så jag var ganska nöjd. Det var ju bra mycket bättre än den första klassen förra gången. Det var ju just att framåtbjudningen inte var tillräcklig som gjorde att vi inte fick så höga poäng, helt förståligt. Jag tyckte däremot att hon var lite kinkig angående Cagas galopp, för hon har lite av en fyrtaktig galopp och det är bara sån hon är, vissa domare bryr sig inte om det utan tittar mer på eftergiften, bärigheten och takten (vilket jag självklart föredrar då jag får bättre poäng) men den här domaren stirrade sig blind på detta vilket gav mig endast 5:or på galoppen trots att volterna var kanonfina och hon var riktigt bärande och fin. Lite segt men det är ju som sagt en bedömningssport, alla domare värderar inte samma saker, så ibland kommer man stöta på domare som inte dömer till ens fördel :P bara att leva med :) Till LA:1 gick egentligen allt fel, jag fick bråttom till första klassen så jag tog ut lite ridigare men då blev vi alldeles för tidiga. Fick rida fram i evigheter (Caga behöver inte mycket till framridning egentligen, speciellt inte till andra klassen) sen sa dom till mig att gå bort alldeles för tidigt så jag fick stå still/skritta i ca 10 min där borta och sen ytterligare 5 min inne på den pyttelilla delen i ridhuset innan det var min tur. Så Caga var väl egentligen inte trött men rätt kinkig och grinig för att hon fått göra ingenting i 100 år. På banan tyckte inte jag att det gick så dåligt, jag var ganska nöjd med henne faktiskt. Jag fick upp en mycket mer framåtbjudande trav, hon var kvickare och mer lyhörd för mina hjälper. Formen, takten och bärigheten var bra. Dock missade jag lite på ena 10-metersvolten i trav men det var väl allt. Men precis som innan (samma domare) så störde hon sig på att Caga har nästan lite fyrtakt i galoppen och gav endast 5:or på mina 10-meters volter i galopp trots att jag var supernöjd, jag gillade även den förvända galoppen men fick endast 6:or. Så jag var väl ganska frågande och förvirrad när jag såg protokollet, 56,9 % ??? Jag är fortfarande förvirrad, känns kanske som om hon kommer ihåg mig lite från första rundan då hon åter igen påpekade framåtbjudningen trots att den verkligen fanns där, det var många som sa att den var mycket, mycket bättre så jag är lite frågande fortfarande men som sagt en bedömningssport. Så nu ska vi hem och träna massor på alla våra svagheter och ladda tills nästa tävling som inte är fören den 16 maj tror jag :) Lite missnöjd är jag allt med dagens poäng, men så är livet :)

Blev dock inga bilder då pappa hade fullt upp med allt annat :P

Snart dax för stallet

Snart ska jag till stallet :) vi ska lasta ca 8 så jag vill ha lite tid på mig, jag tror nämligen att Caga har massakerat sina knoppar och säkert legat i lite bajs också så hon kommer nog behöva en uppröjare innan vi är klara att åka. Sen har jag inte packat allt än, inte riktigt allt för jag glömde min packlista igår och då vill jag lova att jag alltid glömmer lite saker så det ska kollas igenom och sedan packas in :) Tur att far min kommer och hjälper mig lite :)

Igår tog det över 5 timmar i stallet, fråga mig inte hur fan det kunde göra det. Helt sjukt, jag var mer eller mindre död och på svältgränsen när jag kom hem men jag överlevde som tur var. Det drog ut på tiden lite eftersom Caga totalt vägrade stå still minsta lilla när jag skulle knoppa och sen fick hon för sig att jag skulle rycka manen och då stod hon och skakade med huvudet varje gång jag kom till slutet på flätan. Jippie! Det är ju inte då man vill att dom står still eller så :P Så jag var inte så glad. Det roliga var att Matilda också var arg, för att hon är så långsam, men hennes knoppar är iaf fina :) Ingela stod och svor för att hennes knoppar blev fula :P haha hon gjorde om dom säkert 10 ggr. Har faktiskt aldrig sett Ingela så sur över något. Det roliga är att alla var så sura och irriterade att det faktiskt blev kul iaf :P så ja vi skrattade typ åt varandra istället :D

Men nu ska jag kila. Jag hoppas jag ska kunna få pappa att fota lite också, men man vet ju aldrig.
Önska mig lycka till! :)

Favoritdag

Idag är en utav mina favoritdagar, dagen innan tävling :) finns inte mycket som slår det, speciellt inte nu när det är ganska många som ska iväg :) så vi kommer nog bli ett gött gäng i eftermiddag/kväll som ska putsa, tvätta, knoppa och packa :) om inte annat så har jag Ingela, och hon är svårslagen för hon är pratsjuk och lika långsam som jag så henne har man liksom kvar en bra stund :D  Åker nog till stallet runt 3-tiden skulle jag tro, det brukar bli lagom och hinna med allt det vanliga först. Tror inte jag badar hela Caga, för det första är hon ganska ren (förutom vissa ställen) så det känns ovärt att duscha hela henne, får se lite. Tar nog bara ben, ansikte, svans och de fläckar som jag hittar :)

Dagens ridpass


Såhär två dagar innan en tävling så rider jag igenom Caga riktigt ordentligt. Så jag får henne precis som jag vill ha henne mot slutet av passet. Alltså hur mycket lösgörande som helst och sen rider jag igenom båda programmen, och även lite delar igen som kanske gick mindre bra. Jag rider dessutom mkt halter, rakriktning och övergångar. Jag rider egentligen så länge som jag behöver för att hon ska vara lösgjord, avslappnad, uppmärksam och taktmässig/bärande.

Så precis det gjorde jag idag också, jag gjorde också mycket skänkelvikningar och volter. I slutet gick hon faktiskt riktigt fint, och hon var riktigt positiv till arbete idag. Halterna var super, bärande, raka, alla ben på rätt ställe och i bibehållen form. Underbart! Travökningarna var okej, galoppökningarna var däremot ganska matta, men dom gjorde jag i slutet så hon var nog lite trött skulle jag tro. 10 m volterna gick bra, 15 m volterna gick lite sämre, konstigt nog :S men det blir förhoppningsvis bättre på söndag. Ska rida ett par imon tänkte jag.

Imon blir det ett lätt pass på ca 15 min i paddocken och ca 20-25 min skritt ute, precis som vanligt för det är då Caga brukar gå som bäst sen :) Så imon blir det lite lösgörande bara och lite träning på 15 m volterna :) Det känns faktiskt bra inför söndag.

Mamma var med och hjälpte till lite idag, sen så fotade hon oss lite också :) roligt med lite nya bilder tycker jag. Som dessutom är i paddocken :D






Shoppade i onsdags

Glömde ju nämna att jag shoppade lite i onsdags :) var ute efter ett par nya vita ridbyxor, har länge tittat på MH vita jeansmodell, tycker dom är urläckra, jag gillar när det händer lite, kanske inte så klassiskt till dressyr men det bryr jag mig inte om, jag tävlar ju bara lokalt iaf :P så jag köpte ett par såna, fanns ett par helskodda kvar i hela butiken, gött att det var rätt storlek då :) Riktigt snygga på var dom :) sen hade mitt träns ÄNTLIGEN kommit, mina 2 utlovade 2 veckor blev till 2,5 månader. Riktigt segt, men nu fick jag det iaf. Ska rida med det idag tänkte jag och om Caga inte känns annorlunda (annan nosgrimma) så ska jag ha det på tävlingen på söndag :) det ska ju främst bli ett tävlingsträns :) bild på det får ni när det sitter på hästen. förhoppningsvis idag :) sen råkade jag få med mig hem en piké från Eurostar, en röd med ett marinblått "kryss" på halva baksidan som jag ahr suktat efter huuuur länge som helst, så nu är den min :) Sen blev det också en superfin lite tunnare tjocktröja från Joules, randig i marint och benvitt med röda detaljer, skulle verkligen inte ha den men den var heeelt underbar :D

Nu kommer ett par bilder på Emilys begäran :P dom blev lite mörka men det får ni leva med.




Vita tävlingsridbyxor Mountain horse


Tröja från Joules


Piké från Eurostar

Sjuk och uteritt

Japp det stämmer, jag har bloggat dåligt pga mycket plugg, 2 tentor på 1,5 vecka är tungt vill jag lova. Sen på det blev jag igåe helt plötsligt hes och kunde typ inte prata utan att låta som en gammal kärring som rökt i 80 år. Sen började dagen superbra, jag är nu inte bara hostig som fan utan nu har även snuvan börjat smyga sig på, det kliar som TUSAN i näsan. Så tur för mig att Caga skulle vila igår och uteritt idag, så jag fick ta det lite lugnt iaf. Jag oroar mig mest för imon, Caga behöver verkligen ridas igenom imon inför söndag så jag hoppas jag känner mig lite bättre så jag orkar med det imon :)

Idag avr vi mest ute och lullade. Jobbade dock en del skänkelvikningar och slutor på några grusvägar. I början var hon ganska tjafsig, vilket iofs är ganska förståligt eftersom hon vilade igår och innan det red vi ett ganska planlöst pass med lite bommar i tisdags. Efter ett tag släppte hon dock och blev riktigt, riktigt mjuk och fin i sidorna. Hittade även ett par torra vägar som jag kunde trava/galoppera lite på, galoppen var kanonfin verkligen :) Fina häst, så jag avr väldigt nöjd idag. Nu håller vi tummarna att jag blir superfrisk till imon :) (drömma kan man ju alltid göra) så jag kan rida ordentligt för det behövs som sagt inför söndag :)

Bilder från första klassen i söndags

Som sagt gick ju inte den klassen så bra men jag tänkte lägga upp ett par bilder iaf. Dock är de oredigerade, orkar verkligen inte fixa dom nu. Ni ser oss iaf :)


Hoppning igår

Hoppträningen igår gick inte direkt bra, så jag vill helst inte prata om det. Låt säga att Caga inte alls var på humör (förutom den första kvarten då hon var kanonfin), så hon slutade hoppa. Fick göra 1 miljon anridningar och jag blev surare och surare för varje gång. Sjukt segt att hon blir sån på en träning (kunde ju inte hoppa samma bana/övningar som de andra), så jag var måttligt arg. Hade hon varit rädd är det en sak, nu är hon bara dum. Finns nog inga ord för hur arg jag var just igår. Dock går det ju snabbt över och jag hoppas hon sköter sig bättre nästa vecka.

Tävlingsplanering

Det verkar vara riktigt kasst med passande tävlingar framöver, sjukt segt nu när man ahr fått mersmak :P men jag tror jag har lyckats få ihop en okej präliminär nu iaf :) de feta är anmälda/eller definitiva :)

25/4 Lyngåkra ryttarsällskap/Harplinge   LB:1 & LA:1
16/5   Ridklubben Styringe stall    LB:1 & LA:1
6/6     Simlångsdalens Ryttarföreing    LB:1 & LA:1

Något sånt ser det ut att bli, får se om jag hittar något mer, känns sjukt trist med bara 3 tävlingar tills juni :(

Veckoplanering

V. 15

Måndag: Ridskolan
Tisdag: Hoppträning för Tord
Onsdag: Vila/promenad
Torsdag: Hälften dressyr hälften uteritt
Fredag: dressyr
Lördag: dressyr
Söndag: uteritt

Susedalens kör och ridklubb 11 april


Igår var det ju som sagt tävlingsdebut, och bristen på uppdatering beror helt enkelt på att jag bodde i stallet på lördagen/pluggade och sen var det tävling precis heela dagen på söndagen. Det är det enda som är lite jobbigt med dressyrtävlingar, det tar sån himla tid. Annars är det riktigt trevligt tycker jag, dessutom gilalr jag att man har en bestämd starttid osv, man vet när man behöver åka, vara framme, lasta ur, fixa iordning och när man behöver rida fram :)

Resulaten från gårdagen är varierande men allt som allt så är jag hur nöjd som helst, det var ju trots allt vår debut och Caga har ju inte tävlats på nästan ett år så jag hade inga direkta förväntningar :P Solen sken och vi hamnade bredvid Helene och Heidi så det var stora plus i kanten det. Vi kom fram i tid också, trots att Caga protesterade vid lastning (vilket hon väl typ aldrig ha gjort, men hon kände väl säkert mina nerver :P ) och trots att vi körde fel och virrade runt som tokar tillsammans med ett annat ekipage :P Caga var nöjd och smärre helvild när hon väl var utlastad, men hon var inte dum utan mest taggad. Gnäggade massor gjorde hon också. :)

Tillbaka till resultaten. I första klassen, LB:1, var det katastrof, jag typ skämdes när jag red ut, otroligt dåligt gick det. Caga var kanonfin på framridningen, men totalt dog på banan (hade ju inga sporrar heller eftersom hon var så fin på framridningen, jag kommer ALDRIG gå på det igen, framöver blir det sporrar, så är det). Hon gick inte fram för 5 öre hur mycket jag än drev, jag avr totalt död när jag kom ut. Det hände verkligen ingenting, hon tittade på allt annat, körde upp huvudet och gnäggade för allt hon hade, ville inte ställa igenom hörnen och hon ville inte göra halt :P Helene och co hade lidit med mig på läktaren. Jag taggade dock om till nästa klass och försökte intala mig själv att det knappast kunde gå sämre iaf. Så jag avr fortfarande taggad trots allt. Framridningen även till LA:1 gick kanonbra, hon var mjuk och fin och kändes positiv. Väl inne på banan kunde jag inte förstå att jag satt på samma häst. Hon var så fin, så lugn och lyssande verkligen :) Sjukt kul, mamma var helt till sig när jag kom ut. Duktiga häst! Mamma frågade vad jag hoppades på och ja runt 60 % hade ju inte varit fel iaf svarade jag. Tydligen var vi så pass duktiga att vi skrapade ihop 63.16 %, och då gjorde jag ändå några missar som jag önskar att jag inte hade gjort. Dagen var fulländad och jag var överlycklig :) Det gjorde att jag bara var 4 utanför placering vilket kändes underbart, allt slit har verkligen lönat sig :) Så en 13:e plats av 34 startande tycker jag var en väldigt lyckad debut :D

Helene hade flyt (okej det var bra mycket mer skicklighet och noggrann ridning än flyt) dagen till ära :) en 7:e plats i LB:1 och en 5:e plats i LA:1, så hon var mer än nöjd med dagen. Så massa grattis till henne :) Heidi gick det lite sämre för, hennes kuse tyckte det var roligare att hoppa upp i luften och studsa på stället. Nu är vi så vitt jag vet alla anmälda till Lyngåkra/Harplinge om 2 veckor, så nu fortsätter vi tagga inför det :) För min del blir det samma program men jag var att Helene funderade på LA:3 tror jag det var :D


Bjuder på ett par bilder till, dock är kvalitén varierande eftersom vädret skiftade så pass mycket och mamman inte är helt haj på kameran eller var som ska ändras när vädret ändras. Ska försöka lära henne lite mer vad hon kan testa att ända. Bilderna är också oredigerade eftersom jag numera sitter hos mormor, men det får ni tåla. :)


Tävling igen :)

Verkligen en bra tävling, inte bara något som jag vill ha utan som jag faktiskt är i stort behov av :)

Får väl hoppas på en vins den här gången då :) Tävlingen hittar ni HÄR


Ridpass

Var: Ridhuset
Tid: Ca 55-65 min

Igår blev det ett ganska hårt pass för Caga, det var inte riktigt tanken men hon var riktigt jobbig så hon behövde nog en riktig genomkörare. Hon var stel i vänster, hängde i handen och mer eller mindre släpade fram benen. Så jag fick vara riktigt, riktigt hård mot henne (absolut inte på ett elakt vis utan konsekvent och med mycket hjälper), så i slutet gick det mycket, mycket bättre :) Hon lossnade, bar sig själv, hittade takten och var lydig så då kändes det mkt mkt bättre igen :) Red igenom båda programmen, LA:1 typ 1 gång och sedan tränade jag lite delar och sen avslutade jag med att rida igenom LB:1 2 ggr, för jag kom på att jag inte ridit igenom det programmet på superlänge. Det gick faktiskt riktigt bra. Så jag avr nöjd även fast det var tråkigt att jag fick bråka/rida med så mkt hjälper i början, men ibland behöver hon det faktiskt. Skänkelvikningarna blev riktigt bra flera ggr faktiskt så det kändes helt okej. Mellantraven är hon sjukt duktig på, så det är nog vårt starkaste moment (vilket jag aldrig trodde att det skulle vara) om jag bara hinner få tillbaka henne, ibland blir hon lite ivrig nämligen :P   



Min fina häst, dock har det verkligen hänt sjuuukt mkt sedan dess :P

Foto: Emily Ärleryd

Uteritt

Igår vilade Caga men i onsdags så red vi ut :) vi red runt dala och en lite sväng i skogen. Blev mest skritt då det fortfarande är otroligt blött på de flesta ställerna. Caga var pigg och superglad, vilket var skönt för det var just det jag ville få fram. Hennes busiga och positiva sida, en glad häst helt enkelt. Sen blev jag så sugen på att hoppa när jag red förbi paddocken och såg att det stod hinder kvar :) Så vi tog några språng faktiskt, runt 8-10 språng kanske och då var det högsta på typ 70 cm, så det var mest skutta :) Caga var riktigt fin, väntade och var lugn. Riktigt trevligt var det, hon tyckte det var superkul också och det är verkligen ett plus i kanten :D

Har märkt att jag har väldigt dåligt med bilder just nu :( ska verkligen ta med kameran förhoppningsvis både imon och självklart på söndag. Så jag får lite nya bilder att dela med mig av :)

Lite tid och mycket att göra

Den här veckan har jag haft lite tid och mycket att göra. Jag har tenta på onsdag och på söndag är det ju tävlingsdebut. Så jag laddar för fullt vill jag lova, även om jag är nervös till döden. Det kan gå både kalasbra och sjukt dåligt men så får det vara :) det beror helt på Cagas humör och på hur hon trivs på banan. Damen min är nämligen väldigt tittig av sig och blir lätt spänd i nya miljöer, och nu har hon ju inte tävlat på väldigt länge så det lär ju inte göra saken bättre :P men nu ska jag ha positivt tänk :) det kommer iaf bli kalaskul att få komma igång lite mer på riktigt :)

Det är faktiskt väldigt många i stallet som ska tävla i helgen, många imon faktiskt så det är sån där super mysig tävlingsstämning om ni vet vad jag menar? Alla sitter och putsar, knoppar och snackar. Peppar varandra och önskar lycka till. En sån där mysig och pirrig stämning :) Jag ÄLSKAR den! Imon ger sig Lollo till Särö (typ 10 min bort), Mathilda och även Amanda ska ner till Susedalen (ponnytävlingar imon), så jag önskar dom massa lycka till :) På söndag blir det jag, Helene och Heidi, kommer nog bli riktigt trevligt. Synd att lastbilen ska användas, annars hade vi nog tagit den, vilket hade gjort det ännu lite trevligare kanske ;D Men en annan gång ska vi nog få ihop det också. :)

Gårdagens

Igår blev det lite dressyr i manegen trots allt eftersom vädret inte riktigt tillät så mycket annat. Det gick åt skogen vill jag lova, Caga var envis, stissig och skänkeldöv om vart annat. Helt hopplöst var det. Vi kunde inte ens göra en korrekt halt, vilket känns underbar 5 DAGAR innan en tävling. Kanonbra! Jobbade iaf mycket lösgörande och många halter med min hopplösa häst. Idag blir det däremot uteritt i det fina vädret. Får hoppas på att hon är på bättre humör idag :)

Snart stallet

Ska snart kila till stallet tänkte jag, eller ja gå och gå jag tänker ta bilen. Får se vad jag och Caga hittar på idag, det står ju uteritt på schemat men just nu öser regnet ner så jag får se om det blir ett litet uppehåll. Jag tänker inte rida ut om det vräker ner, då får ni kalla mig bekväm om ni vill. Varken jag eller Caga gillar att rida ut när det ösregnar, så annars får det bli ett lättare dressyrpass i manegen. Det viktigaste är att hon får komma ut på fredag :) så hon är full av energi på lördag-söndag :)

Lite tävlingar :)

Det är verkligen tävlingar här och där hela tiden tycker jag. Vilket självklart är riktigt kul. Dock brukar jag aldrig vinna, men samtidigt måste man vara med för att ens ha chansen, så jag kämpar vidare och hoppas att jag någon gång vinner :)


Vinn ett GG schabrak hos eliinsofiia, riktigt fin färg som skulle passa mig och Caga fint.
Tävlingen hittar ni
HÄR




Ett till riktigt fint schabrak som kan vinnas hos Warnmark. Skulle passa på Caga det också, vad roligt det är att ha en skimmel, det mesta passar på dom :)
Tävlingen hittas HÄR


Veckoschema

V. 14

Måndag:
Joggning i manegen
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Dressyr, rida igenom programen
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt + ca 15 min i rudhus/paddock för lite finslipning
Lördag: Dressyr, lösgörande och finslipning
Söndag: Tävling

Hade helt glömt bort att den 11:e var redan nu till helgen, har hela tiden haft för mig att det inte är fören nästan helg så jag fick en lite chock när jag kom på det. Dock ska det nog gå bra iaf, Caga går ganska bra nu iaf, jag hoppas dock att jag hinner få min nya skjorta tills dess, tveksamt tror jag men man kan ju alltid hoppas. Mitt träns däremot verkar jag aldrig få. Max två veckor sa dom, snart har det gått 1,5 månader :S sjukt dåligt tycker jag. Så jag får väl ringa och höra igen, annars tänker jag köpa något annat om det inte kommer snart. Sjukt tråkigt! Dock taggar jag som sjutton inför söndag nu :)

Winningmood



Kollade på lite ridsport på tv igår och blev totalt kär i Winningmood som numera rids av Luciana Diniz. Riktigt, riktigt fin häst :) helt klart en häst som tilltalade mig.


Underbart fin, maffig, härlig galopp och hoppade underbart. Jag var lite småkär vill jag lova, hade inte direkt tackat nej till honom. Dessutom som ett pluss i kanten så tycker jag att Lucinana rider riktigt, riktigt fint. Hon red noggrant, planerande och lade hästen riktigt snyggt hela tiden, dessutom hade hon ett jämt och bra tempo, det såg liksom väldigt okomplicerat ut. Dock var dom inte det snabbast ekipaget i omhoppningen men jag tror dom kommer bli farliga i framtiden.

3 dagar i ett inlägg

FREDAG
Var: Manegen
Tid: ca 50 min

Red i manegen som sagt. Mest lite lösgörande och mycket arbete i galopp. Caga var fin, dock lite hängande i handen ibland men överlag gick hon helt okej. Jag har blivit lite bortskämd eftersom hon ahr varit så himla fin i några veckor nu, så när hon går lite sämre behöver det ju inte betyda att det gick dåligt. Det märktes dock att det var ett tag sedan jag red dressyr, då hon satt fast något i högersidan. Men som sagt, överlag gick det bra oh hon var riktigt trevlig. Red igenom LA:1 ett par ggr också, gick helt okej, dock komemr jag på mig själv med att vara lite slarvig ibland vilket absolut inte är en bra sak. Skärpning på den.

LÖRDAG
Var: Paddocken
Tid: ca 1 h

Mathilda kom på den bra idén att rida i paddocken. Det avr lite blött på vissa ställen men överlag var den helt okej. Caga tyckte nog att det var skönt att vara ute. Vädret var UNDERBART! Red i t-shirt och det var hur skönt som helst. Snacka om att man har saknat det. Tränade mycket på skänkelvikningarna inför tävlingen eftersom paddocken är på kort bana precis som LA:1 är. Så det var bra övning. Red igenom lite andra delar av programmet också, och man vissa saker kommer riktigt snabbt vill jag lova. Jag måste nog rida igenom programmet där några fler ggr, för även om jag ahr försökt rida på kort bana i manegen så glider man gärna ut lite. Caga var fin, lite stum i munnen ibland men ganska fin. Hon var iaf bärande och lyssnade på skänkeln bra. Det var förhållningarna som var lite svåra, men det blev bättre med många halter.

SÖNDAG
Var:
Skrittrunda upp mot Dala, paddocken
Tid: ca 1 h

Jag och Ingela skrittade ut en runda efter mycket om och med. Det blåste ganska mycket idag men det var riktigt mysigt faktiskt. Hästarna var också glada. Vi avslutade med ca 25-30 min i paddocken som idag avr mer eller mindre helt torr, utan att vaar dammig. Kalasbra, helt underbart faktiskt! Fortsatte på gårdagens arbete, lösgörande och mycket halter och sen red jag igenom delar av programet igen, idag fokuserade jag dock på galoppdelen. Det gick ganska bra faktiskt. Hon var med på noterna men hon var lite trött tror jag, red ju ganska länge och krävande igår så hon var något trött. Dock försökte hon verkligen och skänkelvikningarna gick faktiskt riktigt bra idag, bäst går dom undan vänster skänkel så jag hoppas det släpper i höger snart också. Duktiga häst!


Hoppträning

Ber om ursäkt för att jag inte uppdaterade igår efter hoppträningen men jag var så sjukt trött när jag kom hem. jag åt i princip bara sen la jag mig i sängen. Det var typ allt :P så ni får leva med det. Så jag skriver om hoppträningen nu istället.



Var: Hos Tord i Årekärr
Tid: ca 60 min

Jag var ju lite smånervös över att Caga inte skulle hoppa alls eftersom jag aldrig hoppat henne annat än hemma. Men hon var så sjukt cool och så grymt duktig. Jag var en stolt matte igår. Hon hoppade kalasbra och var lugn och samlad. Duktiga häst! Vi hoppade lite olika linjer där fokus var på lydnad, samlad galopp och hitta rätt avsprångspunkt. Visst blev hon lite stark i vissa lägen och jag red relativt dåligt ibland. Jag har fått som vana att trycka av henne lite tidigt när jag inser att det kommer bli trångt med ett språng till, detta är ju eftersom att Caga gärna stannade i såna lägen innan så det har blivit som en dum vana, för det är ju exakt det jag ALDRIG ska göra med Caga. Vill hon vänta så ska hon absolut få göra det för det är ju då vi kommer dit vi vill med henne. Dock blev jag lite bättre när Tord tjatade lite på mig, dock gjorde jag samma misstag igen när vi skulle hoppa den sista linjen vilket jag fortfarande stör mig på. Caga kom tillbaka superfint efter första hindret som var en oxer men så kom vi lite stort till räcke och vad gör jag då? Jo självklart så trycker jag av henne sjukt mkt för tidigt vilket inte Caga gick med på och då stannade hon så jag flög av. Helt mitt fel, det tar jag verkligen på mig till max. Detta gjorde dock att Caga inte ville hoppa igen, hon dummade sig mest för man såg på henne att hon inte var rädd. Men efter lite om och män så fick vi ta bort bakbommen och då gick det, sedan la vi upp den igen och hoppade linjen som den skulle vara och det gick riktigt bra. Så Caga gjorde precis allt rätt idag. <3

Det var ju första gången jag tränade för Tord och jag måste säga att jag får hålla med de flesta andra, han var riktigt duktig. Han har verkligen en talang i att hitta grunden till problem och hitta enkla lösningar som han dessutom förklarar väldigt bra. Dessutom så förstod han Caga väldigt bra. Han förstod att hon varit rädd men såg nu också, precis som jag tyckt, att Caga numera hittar på lite ursäkter och anledningar till att dumma sig och inte hoppa. Igår skyllde hon på att hennes högergalopp inte är lika stark som den vänstra och att vi var på ett nytt ställe och när jag ramlade av så var det hennes nya anledning att inte hoppa. I slutet tror jag dock att hon ville hitta en anledning för hon var väldigt, väldigt trött. Huvudsaken var att vi fick avsluta bra iaf.

Jag kommer garanterat fortsätta hoppa för Tord då jag verkligen kände att det gav något och att han såg mina och Cagas problem, vilket självklart gör det lättare att öva vidare på det. Nästa gång blir dock nästnästa tisdag då han inte kunde nu på tisdag. Dock blir det hemma då, vilket är ganska skönt då vår manege är större och jag gillar underlaget bättre :)