hoppträningen

Vad: Hoppning
Vem: Sandra
Hemläxa:
  • Korta tygeln
  • Sätt mer tryck i galoppen
  • Fortsätt öva på byten

Vad gjorde vi?
- Hoppade fram på volt
- Hoppade en linje med två hinder snett med två galoppsprång mellan (ett diagonalt och sen ett till diagonalt fast mer åt höger så man skulle ändå få en rak linje)
- Den förra linjen + en båge till en oxer

Hur gick det?
Som ni läste tidigare så gick allt super. Allt satt, Caga var glad och positiv. Hoppade allt, även om vi kom riktigt fel. Hoppade igenom kroppen och öppnade upp kanonfint. Jag var lite halvlam i min ridning bitvis men Caga skötte det hela galant. Så stolt. Linjen var klurig då man var tvungen att hoppa diagonalt, snett över två hinder och få en rak linje, men Caga var superduktig. Hon går från klarhet till klarhet vilket är underbart! Allt flöt på utan konstigheter vilket kändes så skönt, detta eftersom vi tänker hoppa någon P&J och sen starta ett par lokala så tidigt som möjligt 2011. Ska försöka knopa ihop min tävlingskalender också. Så den kommer! :D

byta klubb

Jag står i valet och kvalet att byta klubb, antingen stannar jag kvar på Norhalland eller så byter jag till Hermanstorp. Anledningen till varför jag funderar är helt enkelt att Sandra och Ida tävlar för Hermanstorp, vilket är en fälttävlans klubb medan Norhalland mestadels är en dressyrklubb. Om jag tänker satsa på fälttävlan så hade det varit kul att tävla för samma klubb som dom jag kommer åka med :) men jag får se, men det lutar nog åt Hermanstorp trots allt, även fast jag varit nöjd med Nordhalland. Jag rider ju inte i lag i dressyr iaf så därför spelar det egentligen ingen större roll om jag byter. Vad skulle ni gjort?

mycket häst


Lennart och Caga

Idag blev det en riktig hästdag, kom till stallet halv 9 och började med att fixa hos Caga, plus mat åt Mia och Lennart. Sen blev det till att ta in Lennart (Marina är sjuk), som är en riktig ära att få rida (Marina har med honom ridit YR SM osv). Har bara lullat runt på honom någon gång när Marina red Caga och sen red jag ut på honom i förrgår, idag hade jag dock fria tyglar och tog mig till ridhuset. Galet mycket häst att rida om man jämför med min lilla pålla! Han är stor och ganska kraftig men ändå inte tung men det är dock mycket häst att rida ihop. Han är dessutom väldigt känslig i munnen och man får driva ganska mycket, eller idag "jaga" igång honom lite i början :) men han var riktigt trevlig och jag tycker det är så kul att rida lite andra hästar :) Även om jag fick rida mycket, och kämpa ganska friskt (ser hur enekelt ut som helst när Marina rider, men ack så fel man kan ha) så kändes det skapligt. Amanda hade lektion samtidigt och hade tyckt att det så ganska bra ut, så jag får väl vara nöjd med det :) han är världens snällaste och trevligaste iaf :) Sen var det macka, lite saft och sen vidare till min lilla häst. Hoppträning stod på schemat, det gick så JÄKLA bra. Duktiga, duktiga häst. Kan inte bli mer nöjd med henne just nu, så himla fin och så duktig. Blir glad varje träning nu för tiden, hon ställer upp och tycker det är roligt. Gillar henne mer och mer för varje dag som går, som om det skulle vara möjligt? Lite bättre inlägg om träningen kommer snart. Sen blev det lite mat, med Anna som sällskap. Hann putsa en del också.

Halv 3 (eller snarare kvart i) åkte vi (jag, tim, sandra och ida) till falkenberg och Hermanstorp för en lite fälttävlansträff. Vi snackade lite om konditionsträning, den kommande tävlingsterminen och tittade på lite filmer från Sandras lite större starter. Såg tillbaka och fick upp motivationen och en enorm längtan efter vår och träningar dök upp :) men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller jo kanske! På vägen hem blev det dessutom McDonalds och nu sitter jag här, mätt och belåten!

min familj


Min familj är en ganska knasig och udda historia, det är ganska mycket tjafs och olikheter men ack så mycket kärlek. Jag skulle kunna säga att min familj är en av mina bästa vänner, det finns lite av allt och jag vet att jag alltid kommer få 100% ärligt stö för vad jag än tar mig an i livet. Så har det även varit med hästarna...

Egentligen är ingen av mina föräldrar intresserade av hästar, och dom var det inte heller när jag började. Dock har båda ridit i lite yngre dagar men mer om det senare. Jag började rida tidigt, vid 5 års ålder började jag på ridskola och innan det red jag hos bekanta. Jag var fast. Och trots mina föräldrars ointresse så gjorde dom det till vårt delade intresse. Mamma har varit en pärla alla gånger, hon har kört mig överallt, ställt upp och hjälpt till, mockat, fixat, in-utsläpp trots att hon egentligen inte är speciellt förtjust i djuren utan mest rädd. Hon har varit med på tävlingar, gjort sitt yttersta och jag är gudomligt tacksam över hennes insats och engagemang under hela min barn och ungdom. Utan henne hade jag aldrig stått där jag är idag. Henne är jag evigt tacksam, samma sak med min pappa. Ingenstans hade jag som ung kommit om inte han kört, hjälpt till och faktiskt är det han som frömst betalat för allt, vilket jag är otroligt tacksam över. Än idag betalar han troget hälften av kostnaderna för Caga, vilket absolut är guld värt för utan det had ejag inte kunnat ha henne kvar.

Pappa
Då pappas syster alltid ridit så har även pappa ridit en del och hållt på ganska mycket med hästar. Även hans bror re di yngre dar, så även om han inte ridit så mycket själv så har han hjälpt till, hanterat hästar och bott på gård praktiskt taget hela hans liv. En egen ponny har han haft, om jag minns rätt var det ett russ som hette Blacken.

Mamma
Har i och med pappas syster ridit en del som "eget arbete" när hon var ung. Hon red ganska mycket, flera dagar i veckan och även om de mest red ut och var galna så red hon en period. Dock var hon rädd mest hela tiden, men ack så många roliga minnen mamma har berättat från den tiden. Och jag kan lova att jag förstår hennes rädsla, hon har haft ett par skenturer genom skogar, ett par ofrivilliga hopp över höga hinder och lite mer sken igenom dem. Mamma har dessutom ridit ett par gånger på Caga och jag tror det är dax snart igen! :)

Zandra (min syster)
Red också som liten, somnade dock på hästryggen på ridskolan så hon slutade. Började dock lite senare igen och red ganska aktivt på ridskola och hos pappas syster tills hon var ungefär 11 år, då intresset tyvärr började svalna och hon vill egentligen inte rida nu heller. Men min plan är att få henne att iaf skritta på Caga så hon inte förblir halvrädd som hon är i dagsläget.

Det var lite kort om min familj och vårt hästrelaterade förflutna, det är inte så konstigt att jag blev just hästtjej trots allt. Min faster red och hade egna hästar, samma sak med mammas kusin och flera andra bekanta. Jag är född mer eller mindre på hästryggen!


Alla gillar Caga, även vår hund Ludde. Kärleken är dock inte lika besvarad. :P

tänke...

...göra en Sabina, lite olika inlägg för att ni ska få lära känna mig lite bättre. Jag komemr dock inte ha lika många punkter och även inte köra samma. Men idén var en riktigt bra idé tycker jag. Det är sånt som jag gärna skriver dessutom och som jag kommer tycka är kul att det finns.

De saker jag komemr skriva om är först dessa, sen kommer det nog att fyllas på, speciellt om ni har några speciella saker som ni vill läsa om. Då är det bara att säga till! :)

  • Mitt hästliv
  • Mitt bästa minne (både hästrelaterat och icke hästrelaterat)
  • Mina ambitioner
  • Min familj ur en hästrelaterad vinkel
  • Mina drömmar
  • Det här får mig att bli ledsen
  • Mina favoritprylar
  • Hur jag spenderar min tid
De kommer främst att skrivas ur hästsynvinkel men också lite mer om bara mig, men jag ska försöka hålla det hästrelaterat då detta främst är en hästblogg men en del annat kommer naturligt att smygas in så det får ni leva med. Det första inlägget kommer upp imon på morgonen, det kommer bli två tidsinställda inlägg då jag kommer befinna mig på Gekås i ullared tillsammans med resten av Sverige :)

att rida ut...

Uteritter är otroligt bra för att variera ridningen, bygga styrka + kondition men mest av allt är det otroligt kul och mysigt för både häst och ryttare. Bland det bästa som finns är en fri, härlig galopp ute i naturen, eller att kryssa fram mellan stock och sten.

Faktum är att ju mer man daltar och ju mer försiktig man är om hästen ju mer osäker kommer den bli på foten och då kommer skador lättare att inträffa. En häst som är säker på foten och som är van vid att gå över stock och sten kommer hålla koll på sina fötter och vad den gör, vilket i regel leder till mindre skador, och hästen kan ofta räta ut en situation på ett smidigare sätt och på så vis undvika skador.

Det är nyttigt för dem att gå över stock och sten, klättra i både upp och nedförsbackar, skutta små stockar och bara få släppa loss i en fri galopp. Det är vad hästar skulle göra i det vilda, och idag tror jag faktiskt de flesta hästar är hur glada som helst om de får göra det med sina ryttare, sina kompisar. Själv älskar jag att rida ut och njuter av varje sekund, och det gör Caga också. Man missar otroligt mycket både tränings och uppskattningsmässigt om man struntar i uteritter.


Det bästa med att rida ut med Sandra är att hon inte bangar för något, hon litar fullt ut på att hästen löser situationen, över berg, över höga backar, över gärdsgårdar, allting måste såklart tas med en nypa salt. Inte vill man utsätta sin häst för onödiga risker, men faktum är att de klarar så mycket mer än vad vi tror så länge de får lösa situationen på sitt sätt och i sin egen takt. Inte skulle en häst vända om den kom till ett liten bergskulle! Jag tycker det är red idioti att inte rida ut, jag gör det så ofta jag kan som sagt. Caga älskar det lika mycket som jag. Mer uteritt åt folket, oberoende gren eller nivå ;)





uteritter

Den gångna veckan har bestått av många härliga uteritter. Jag tar vara på snön och tränar kondition, styrka och Cagas tittighet. Vilket faktiskt blir mycket bättre ju mer man rider ut. Jag har funnit en ny favorit på min topplista över uterittkompisar, Sandra. Hon är trevlig, kan underbara ridvägar och bangar inte för något. Man rider överallt, utan att vara överhysterisk och rädd över om hästen faktiskt kan skada sig över att gå på en sten eller mellan grenar på en stig. Allt går och det är galet bra träning! Ett inlägg om just att rida ut kommer lite senare. !

Veckoplanering

V. 50

Måndag: Ridskolan (uteritt/tolkning)
Tisdag: Uteritt, konditionsarbete i snön
Onsdag: Dressyr i ridhuset
Torsdag: Hoppträning (förhoppningsvis om det finns någon ledig plats)
Fredag: Joggingpass i ridhuset (kort med fokus på avslappning och lösgörande)
Lördag: Vila/promenad
Söndag: Dressyr i ridhuset

(kan tyvärr inte ladda upp någon bild, Internet krånglar som vanligt. Hatar verkligen vårt Internet just nu)

galopp




Bilderna blev tyvärr lite små, det jag ville visa är helt enkelt att Cagas galopp har blivit så sjukt mycket bättre. I början var den otroligt markbunden, 4-taktig och på typ varje bild hade hon minst 3 ben i marken.

Anledningarna kan vara många men delvis berodde det på illaanpassad sadel, det gick framåt under slutet på 2009 och i i början på 2010, men sen fick vi en sån otrolig svacka. Inget stämde, och Svante var ute och tittade på Caga, knäckte henne och såg att hon ömmade väldigt mycket i ryggen. Det blev barbackaridning i ca 1,5 månad innan vi fick tid nere på horsefarm för sadelutprovning. Innan den nya sadel köptes så hade Svante kollat på Caga ytterligare en gång till och kunde inte förstå att det var samma häst. Helt ömfri, bättre i benen och hon hade fått en riktig överlinje istället för att vara lätt svankig. Den nya sadel har gjort susen, det tillsammans med regelbundna träningar för Amanda har gjort att galoppkvalitén har förbättrats avsevärt under sommaren och hösten.

Målet just nu är att galoppera mycket ute i snön och förstärka galoppen ytterligare, sen att fortsätta träna. Till våren hoppas jag att den är tretaktig för det mesta i och med att hon orkar bära sig bättre!

Skånhällas Jack


Nästa ponny är skånhälla ponny nummer två. Helt ärligt så fastnade han inte lika mycket som Jesper, Jesper var speciell på så många vis. Jag red Jack lite parallellt med Snagge (se
här), även Jack tillhörde familjen From (precis som Jesper). Jag red Jack en del när vi insåg att jag inte kunde komma så långt med Snagge, så under våren tränade jag Jack istället. Då det gav mig mycket mer och han behövde ridas då han var lite för svår för min kusin Jesper.

SKÅNHÄLLAS JACK
En ganska liten D-ponny på runt 144 cm, tror han stod som mörk svettfux men så mycket fux vet jag inte om han var. En otroligt egen och speciell herre som i början var otroligt bakskygg, man kunde inte ens sitta upp utan att han for runt i ren panik. Så det var otroligt mycket jobb med honom, bara att få honom lugn i hanteringen. Det blev dock mycket bättre när man red honom regelbundet så han förstod och visste vem man vad.

En för övrigt väldigt fin ponny, med riktigt trevliga gångarter och hög ridbarhet. Även i hoppningen (som en annan tjej skötte) var han riktigt fin, dock var det mycket jobb även där men kapaciteten fanns. Han hoppade typ som en panter, smidig och med otroligt trevlig teknik.

Jack var bara en övergångsperiod och jag red honom inte längre än något halvår skulle jag tro, tränade och var med på en del träningsläger och han lärde mig otroligt mycket. Eftersom han var så pass stadig och sådär så kunde jag öva mycket på min sits. Så jag ahr mycket att tacka denna fina ponny, som jag är otroligt glad över att ha fått rida. Dock var jag aningens skeptisk och dessutom även lite smårädd för honom ibland då han rätt var det var fick ett utbrott då han bockade, sparkade och skenade runt. Dessutom fanns det inte så mycket mer att göra än att träna i ridhuset, ingen ponny att ha så mycket kul med. Men han lärde mig otroligt mycket, vilket jag är tacksam över. :)

Jack har sedan haft ett flertal ryttare och idag är han helt "normal", han är inte bakskygg eller får utbrott utan det har tränats bort. En som ridit och tävlat honom med flera placeringar är Matilda som står i stallet. Vad jag såg av honom då så var han kanonfin!


Från en "uteritt", på den för övrigt underbara travbanan som familjen From har. Min lilla kusin Jesper sitter på en av mina favoriter långa vägar, Baltzar som tyvärr inte finns kvar hos From.

julpyntat


Mycket mer går inte att göra om man inte vill ha det förstört :)

Då har det julpyntats i stallet också,
jag tycker fortfarande att det är viktigt att det julpyntas. Dels för att jag älskar att göra det men också för att det är så otroligt mysigt att komma in i stallet när det är pyntat. Jag tror det har och göra med att jag gillar hela julen och vill ha så mycket av den som möjligt och självklart ska hästarna också änna att det är jul, lite extra mycket gott och extra fint i stallet :)

Hur gör ni? Pyntar du i stallet? Är du ensam eller brukar flera/alla pynta?

veckoplanering




V. 49


måndag: Ridskolan dressyr eller uteritt
tisdag: Vila, promenad
onsdag: Dressyr i ridhuset
torsdag: Hoppträning (förhoppningsvis)
fredag: Uteritt
lördag: Dressyr
söndag: Dressyr ev. uteritt lite beroende på vad risolan gjorde i måndags

bildbomb :)

 

Samtliga bilder är fotade av Emily!


lite resumé av helgen

Helgens dåliga bloggning beror på att jag ahde Emily här, äntligen! Så eftersom jag träffar henne så pass sällan som jag faktiskt gör så känns bloggen otroligt oviktig i jämförelse. Vi har iaf haft lite trevligt, när Emily väl kom hit så att säga, tror förseningen slutade på någonstans mellan 4 oh 5 timmar, vilket inte är okej! Så vi missade väl mer eller mindre en hel dag, men man får bara gilla läget och göra det bästa av det :) tänkte skriva lite kort om helgens ridpass nu i alla fall :)

Fredag
Eftersom tanken var att vi skulle åka tillsammans till stallet när Emily kommit så fick jag åka dit i all hast när jag fick reda på att hon skulle bli i alla fall 2 timmar försenad. Inte värt att vänta tänte jag. Fixade i ordning allt och hade fortfarande inte hört någon tid hon skulle anlända så jag hann rida ett kort pass också. Red barbacka i riduset, skrittade mest, travade väldigt lite (börja i början för att jogga igång henne) och sen galopperade jag lite grann också. Med all fokus på att höja formen och få bort lite av den framtunga känslan och få en luftigare galopp, vilket fungerade kalasbra. Den var luftiga, taktmässig och fin. Så jag nöjde mig efter ca 20 min, sen skrittade jag ca 10 min ute också. Hon var riktigt fin i alla fall :) tror hoppningen kommer göra Caga riktigt gott.

Lördag
Dressyr i ridhuset stod på schemat, faktiskt bara andra dressyrpasset på hela veckan, då jag passar på att utnyttja snön ordentligt vilket leder till många uteritter. Jag började rida lite, red fram henne och arbetade mycket i galopp, fick faktiskt stundtals riktigt trevlig galopp även om Caga inte var på sitt bästa humör :) Hon arbetade på fint och var riktigt trevlig. Sen fick Emily rida lite, var ritigt kul att se henne från marken speciellt när den som rider har lite samma "rid-filosofi". Såg riktigt fin ut, speciellt i traven, Emily sitter ju så fint, så hon sör Caga lite mindre än vad jag gör så hon var väldigt stadig och fin :) Roligt också att Emily tyckte att Caga blivit mycket, mycket finare och trevligare, med plus för traven :D

Söndag
Valde att rida bort till Karlbotrång och rida lite dressyr/busridning/konditionsträning. Vilket Caga tyckte var hur kul som helst, men också galet jobbigt. unde inte rida så länge för hon fick grym mjölksyra och var ritigt trött, så det blir till att jobba mycet i snön för att bättra på styrka och kondition. Eftersom Caga inte är så luftig med mycket svävmoment naturligt så får hon kämpa lite extra i snön, vilet är nyttigt och viktigt för henne men man år gå lite långsammare fram, vill ju inte döda hästen :P Bitvis var hon riktigt fin, men man ände på henne att hon mest ville busa. Vilket hon också fick, så länge galopen var ren fick hon gärna busa och rejsa lite!

Ett litet smakprov, kommer komma en liten bildbomb sen. Bilderna är fotade av Emily, tyvärr var min häst rosa pga ett bogskydd som färgat av sig. Det är sånt man får leva med!

fälttävlan

Jag har typ bestämt mig, jag ska ta fälttävlanskortet (om min häst vill så att säga). Jag pratade lite med Sandra igår om vad hon trodde och sådär, hon trodde att det skulle kunna passa oss ganska bra. Om inte annat kan det nog vara bra för Caga (som är ganska fjantig och tittig) att komma ut och se lite, hoppa lite konstiga saker osv.

Dessutom är det många som ska börja träna till våren, Sandra, Tim, Helene, Camilla, Sandra osv så det kommer nog blir hur trevligt och kul som helst :) Om träningarna går bra, så blir det fälttävlanskortet och sen får jag se hur det blir, men om Caga tycker det är okej så hoppas jag på ett par starter till sommaren :) verkar hur kul som helst. Och eftersom så många ska börja så kommer det bli väldigt kul även på tävlingarna. Sandra ska ju dessutom börja tävla sin lilla i de lättaste klasserna och det skulle kännas tryggt att ha med någon som kan, för jag kommer vara heelt totalt lost :P

Dessutom snackade vi lite hoppning, och Sandra trodde absolut att vi skulle kunna tävla någon liten lokal efter jul, i februari/mars. Hon skulle dessutom ha en CR på nordhallands ridklubb v.2, så den är målet för stunden iaf :) Känns som om nästa år bara kommer att bli bättre!

Bjuder på ett par favoriter :)

Ni måste hålla med om att sommarkänslan är underbar!


gårdagens hoppträning

Vad: Hoppning
Vem: Sandra Gustafsson
Hemläxa:
  • Inte mycket mer än att jag måste försöka hoppa iaf en gång i veckan, gärna lite bommar någon mer dag
  • Tänka på eftergiften när hindret blir högre
  • Försöka rida på de distanser jag ser utan att krångla till det så mycket

Vad gjorde vi?
Det är vinter och enligt Sandra är det den rätta årstiden att träna lydnad och styrka, vilket jag absolut måste hålla med om. Det passar ju dessutom mig och Caga perfekt att få hoppa lite lägre och med fokus på kontroll, lydnad och stärka henne igen.

- Hoppade fram på en linje med två små kryss, tanken var att vi skulle rida på 7 galoppsprång, vilket var lagom för stor häst medan de med ponnyer fick rida på lite
- Hoppade samma linje med 8 galoppsprång
- Sen la vi in volter precis innan hindret för att få hästarna att vänta och inte ta anridningen på egen hand (hindren var oxer + räcke)
- Vi la till en studsserie på volt innan eller efter linjen
- Vi hoppade samma linje igen med högre hinder utan volter
- En kortare (4-5 galoppsprång) linje med räcke + oxer (runt 1 m, lite högre kanske), frisk, aktiverad galopp med kontroll

Hur gick det?
Jag är faktiskt fortfarande helt chockad över hur bra det gick. Caga är verkligen en helt annan häst att hoppa, igår var hon lugn, sansad, tyckte det var kul samtidigt som hon verkligen hoppade avslappnat och genom kroppen. Så jag är verkligen så grymt nöjd med henne. Hon löste det mesta galant trots att jag gjorde ett par missar. Jag klantade till det ett par ggr, och lade henne väldigt fel och höll på att ramla av men Caga hoppade trots allt, hur fel hon än kom, dessutom så glömde hon bort det och hoppade igen, förra vintern hade hon surat ihop och vägrat hoppa mer. :) så jag är grymt stolt och extra glad att hon litar så pass mycket på mig så att hon faktiskt ställer upp. Hon stannade en gång på studsserien, men det får hon göra, hon tycker fortfarande att flera hinder så tätt är läskigt, hon hoppade andra gången och då är jag mer än nöjd :)

tävlingsmål 2011




DRESSYR
  • Stabilare rundor i LB:1 - LA:4, vill ligga stabilt på minst 62% i varje start
  • Få fler placeringar, som jag hoppas kommer komma i och med stabilare rundor
  • Få Cagas galoppkvalité ytterligare bättre, så att vi kan få 7:or istället för 6:or för övningarna är inget problem utan det är att hon inte alltid blir 100% ren som drar ner poängen
  • Jag ska rida bättre, koncentrera mig, slappna av, rida noggrannare vägar osv
  • Ha ännu mera kul!
HOPPNING
  • Komma ut på ett par CR
  • Tävla lite lokalt på 0.95-1 m
  • Förhoppningsvis som Caga tycker det är kul, att vi ska kunna satsa lite i omhoppningar och kanske få med oss någon liten rosett hem :)
  • Träna regelbundet, och hoppas att Caga kommer hoppa ännu lite lugnare och mer avslappnat
FÄLTTÄVLAN
  • Sandra är en riktigt inspirationskänsla så jag funderar på att ta fälttävlanskortet till våren
  • Om det går bra, flyter på så skulle jag vilja hinna göra en start under sommaren


Sen ska vi fortsätta ha kul, träna och bli bättre förstås :)

hoppträning

Ikväll blir det hoppträning :) ska bli kul. Jag ser faktiskt fram emot det riktigt mycket. Hon gick så himla bra förra gången så nu känns det mest att att hoppa igen :) det blir bra variation nu under vintern också, jag ahr svårt att hinna med att hoppa regelbundet under tävlingssäsong. Men som sagt målet är att kunna starta någon lokal hopptävling till våren så då är det dax att börja träna ordentligt :)

Jag har dessutom bakat bullar, istället för att plugga inför tentan imon, bra där. Jag är nog världssämst på ett plugga! Suck...

ovisade bilder

Här kommer ett gäng ovisade bilder från tävlingen i susedalen den 14 november :)






Vill påpeka att Caga på 60 % av alla galoppbilder faktiskt har bara ett ben i marken numera, dessutom svävmoment ganska ofta. I början kunde man om man hade tur hitta 1 eller 2 bilder där inte alla ben var i marken :P Så galoppen förbättras hela tiden vilket känns kul!

Kommer ett par till bilder från inne på banan en annan dag då internet numera inte vill sammarbeta :P



hispig men fin Caga

Var: ridhuset
Tid: ca 35-40 min

Red barbacka idag för att få lite extra värme i detta kalla väder (tydligen ska det bli lite varmare -5 från och med imon, så jag hoppas på det). Hellre Cagas varma rygg än en kall sadel :)

Caga var fin i början, riktigt fin, då började jag kräva lite mer av henne, man får ju passa på när hon är fin :P då blev hon arg och började protestera, bli lite hispig för att jag då petade på henne. Hon ville mest rusa runt och var allmänt irriterad på mig. Då gäller det bara att sitta still, vänta och rida som man ska tills hon ger med sig. Vilket hon gjorde. Då blev hon väldigt fin i traven, pigg och fick ett riktigt galet påskjut bak (vilket ni som hängt med ett tag vet att jag ofta saknar på Caga då hon inte direkt har det naturligt). Jag kunde knappt sitta på henne, men jag satt mest och log för det är så grymt härligt när hon väl ger med sig. Hon har verkligen en ridbarhet, bara att hon vägrar visa och använda den :P Galoppen var också den kanonfin ibland, men där var hon lite tjafsig så jag nöjde mig när hon arbetade på fint utan att protestera, inga höjda krav. Ville verkligen inte bråka på henne när hon var så pass härlig att rida.

Det är helt klart ett extra plus när ridhuset är nyharvat och eftermiddagssolen lyser in :) helt själv var jag dessutom!

Gammal bild, men såhär ensamt var det idag också :)

så kallt att...

...vissa hästar fick komma in lite tidigare för att inte vattenledningarna i stallet skulle frysa. Det gjorde väl inte så mycket egentligen, lite extra mat och Caga var mer nöjd än vanligt :) Pga att det är så pass mycket hästar i stallet så brukar det vara en väldigt behaglig temperatur i stallet, men igår var det faktiskt kallt även inne i stallet, trots stängda dörrar. Men å andra sidan var det ju -13 grader om jag minns rätt och blåste på riktigt bra. Så då är det inte mycket som kan hålla värmen. Och hellre att hästarna får komma in lite tidigare (kl var ändå 14) dessa extrema dagar än att vattnet i hela stallet fryser för då kan det ta ett tag innan det tinar upp igen :) som sagt, lite extra mat löser det mesta!