Uteritt

Var: Vanliga rundan, upp mot Dala
Tid: ca 45-55 min

Det var lite öppet idag om vi skulle ha åkt och tränat för Tord men det blev inte så utan det gör vi imon istället. Så idag valde vi att rida ut i det fina vädret. Vilket egentligen passade Caga bättre eftersom hon gått ganska mycket och hårt den senaste veckan. Vi red som sagt upp mot dala och aa den vanliga runda helt enkelt. Det gick att galoppera på en utav de korta grusvägarna så vi red uppför den några ggr. Vad glada dom blev, dom har ju endast kunnat skrittas ute i minst 2-3 veckor nu så det var behövligt :) Caga blev supertaggad. Via den vägen rider man även förbi ett annat stall som Pyttan har så vi stannade och pratade lite med henne också eftersom hon var ute, så helt plötsligt kommer deras "gårdsponny" under staketet och ut på gårdsplanen för att hälsa :) han gör tydligen lite som han vill, svår att stänga in men han håller sig ändå på deras mark så dom låter honom göra det helt enkelt. Hur söt som helst, jag vill också ha en liten ponny att bara ha lös. Charlie hette han också, så han brukar variera mellan att gå mellan alla hagarna och hänga med lite olika kompisar och att kila ut på gårdsplanen eller ut på ängen ;D helt underbar var han! En vit liten B-ponny, jag var bra sugen på att ta med honom :)

Veckoschema

V. 13

Måndag:
Ridskolan/dressyr
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Vila/promenad
Fredag: Dressyr
Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt


Det jag främst ska träna på denna veckan dressyrmässigt inför dressyrtävlingen den 11:e är fortfarande 10-metersvolter och halter samt spinna vidare lite med skänkelvikningarna som hela tiden behöver bli lite bättre. Sen själv ska jag försöka tänka på att min hand ska vara stilla. 

Gårdagens + dagens ridpass

GÅRDAGENS
Var: Skrittur ute och manegen
Tid: ca 45 min

Igår skrittade jag först ut i ca 25 min, jag ville ha lite variation. Dock avslutade jag med 20 min i manegen eftersom det inte går att göra annat än att skritta ute fortfarande, och jag vill inte att hon bara skrittas 2 dagar i veckan och vilar en för då får hon ju knappt röra på sig så jag valde att jogga henne lite också. Travade ganska mycket i låg och rund form med fokus på takt och balans. Det gick helt okej, dock var det hinder i manegen så Caga var ibland lite väl fokuserad på dem istället för på mig. Sen galopperade jag lite i slutet också, galopperade i lite intervaller, varierade alltså mellan väldigt samlad galopp och lite mer framåt galopp. Det gick kanon i höger varv, kunde nästan galoppera på stället. I vänster varv gick det inte dåligt men absolut inte lika bra som i höger, det märk att hon fortfarande inte är lika stark i vänstergaloppen men jag hoppas det släpper snart, hon blir iaf bättre och bättre. Avslutade med några varv på volten och minskade den ganska mycket så den blev som en 10-metersvolt och hon jobbade igenom sig riktigt fint.



DAGENS
Var: Manegen
Tid: ca 30 min

Egentligen så skulle Caga kanske ha behövt vila idag men så ville jag inte det eftersom jag ska hoppa imon, och vilar hon dan innan hoppning går det aldrig bra. Hon blir för pigg och framförallt sjukt tittig. Om hon är lite halvtrött och har varit nästan lite uttråkad så hoppar hon som bäst, då slappnar hon av och koncentrerar sig på hindrena istället för på allt som man kan kolla på. Så jag red ett kort pass idag ca 30 min i manegen eftersom det verkligen öser ner regn. Joggade henne mest men övade lite skänkelvikningar och lite halter i både skritt och trav. Gjorde allt under lättridning för att göra det så lite jobbigt för henne som möjligt. Hon var riktigt fin vissa stunder, dock blir hon lite stressad ibland när hon är i manegen själv och duvorna flaxar och det smattrade så mycket på taket. Sen jobbade jag lite, lite galopp. Endast i väsnter varv faktiskt, arbetade på volten och gjorde många galoppfattningar. Inte för att vi har problem med dem utan för att jag ville förstärka hennes galopp. Det gick relativt bra vill jag påstå ;)




Dröm

Igår gick Caga som en dröm mer eller mindre hela passet. Jag har gåshud när jag red, är det verkligen normalt? Jag red lite dressyr i ridhuset och hade tänkt rida igenom vissa delar från LA:1. Dock kändes hon så himla fin så jag valde att rida igenom hela programmet istället, jag gjorde det mest för att se vad vi fick lite svårigheter. Men ack så få svårigheter det fanns, Caga dansade igenom manegen, underbara häst! Jag var helt lyrisk efteråt. Det enda man kan klaga på var väl min form på 10-metersvolterna i trav och möjligen att skänkelvikningarna inte var helt perfekta men hon försökte verkligen och kämpade. Duktiga häst. Avslutade med att öva lite mer volter och skänkelvikningar för att sedan ge mig eftersom jag var så nöjd. Underbart!

Skritt

Idag fick Caga en lugnt liten skrittrunda :) hon har gått ganska tuft i 3-4 dagar nu så hon tyckte nog att det var väldigt skönt att få komma ut och ta det lite lugnt tror jag. Dock så blev ltie lite arbete iaf, även om jag bara kunde skritta så valde jag att halva rundan jobba henne i skritten. Jag gjorde skänkelvikningar på en av vägarna, flyttade från den ena sidan till den andra med bara en paus i mitten på vägen för att sedan göra samma sak igen. Så jag flyttade fram och tillbaka över vägen med fokus på at Caga skulle tvära mer, hon tvärar gärna lite mindre och drar ut på hela skänkelvikningen väldigt mycket. Så idag jobbade jag med att hon skulle tvära mycket, vilket faktiskt gick över förväntan bra :) Sen på nån annan väg tranade jag ett par halter och ryggningar, gick mindre bra då det var en väg där Caga ville titta på allt. Sen red jag lite slalom och böjde igenom och lösgjorde henne ordentligt :) hon var riktigt duktig idag och eftersom jag red barbacka var det ännu lättare att känna när hon fuskade och inte :P

Brodd

Om man ska ha broddar i hagen eller inte skiljer sig åt en hel del hästägare i mellan. Självklart beror det på om hästen går själv eller med andra, om den är klumpig eller inte, vad för typ av hage den går i osv. Självklart är det upp till varje person att avgöra om man borde använda brodd i hagen eller inte.

Varför brodd i hagen?
Jag ser det som så att jag vill undvika att hästarna halkar som kan leda till att dom går omkull, sträcker sig eller i värsta fall får allvarliga fläkningsskador. Jag anser att alla dessa saker är mycket värre än en broddspark eller tramp. Caga har hittills fått en spark, som visserligen blött och såg otrevlig ut men som var exakt som dom brukar, relativt ytliga och som endast behöver hållas rena och bra är om hästen får vila någon dag eller två. Sen har hon trampat sig själv ett par ggr, men inte heller detta har varit något allvarligt utan jag har kunnat rida samma dag eller dagen efter. Jag vet inte om det är så att jag har haft tur men jag anser ändå hellre att jag får en spark än typ en fläkningsskada. Eller att hon går omkull, det var troligen det som gjorde att dom fick ta bort Caramell nu i vintras, hon gick omkull och knät kollapsade. Så jag anser att riskerna utan brodd är på tok för stora.

Varför inte?
Som jag ovan nämnde, att det kan leda till relativt många små skador om man har en klumpig häst och om man har otur så kan de leda till allvarligare skador och vila. Detta kan ju självklart vara oturligt om man bara har en häst som man kanske tävlar och satsar på.

Hur ska man gå till väga?
Hos oss har jag turen att alla anser att det är okej med brodd runt om i hagen. Detta för att vi inte anser att våra hästar bråkar speciellt mycket, och varför skulle dom bråka och sparka varandra mer när dom är broddade än när dom inte är det? Därför har vi valt att ha brodd på alla fyra under hela vintern när det behövs pga väder. Det har som sagt fungerat bra och vi har undvikit stora skador. Det ahr hänt någon gång att dom sparkat varandra men detta var lindrigt och ingen fara. Jag skulle inte vilja ha min häst obroddad i hagen, speciellt inte när det varit en så isig och hal vinter. Det är alldeles för stora risker med det.

Om inte alla vill ha brodd i hagen får man helt enkelt försöka diskutera och ta upp för och nackdelar med dom båda alternativen. Det kanske går att dela upp hästarna så att dom som anser att det behövs brodd kan vara i en och de andra i en annan. Om bara nån enstaka inte vill ha kanske man kan låta den/dem stå i en mindre hage tillsammans. Allt går att lösa om man bara är öppen för andras förslag och idéer och så länge man kan kompromissa :)

Söndag=hoppning

Var: Ridhuset
Tid: ca 1 h

Igår var det söndag och jag hängde åter på Linn och Annika. Annika var lite sen så jag och Linn började bygga, det innebar att vi inte hade någon bok, men vi valde iaf att sätta två hinder på ena långsidan med 17.5 m i mellan, ett räcke och en oxer. Sen hade vi vattenmattan på diagonalen. vi hade den så att man kunde rida på böjt spår till det andra räcket också. Sen hade vi ett sockerbitshinder på den ena volten och sen på den andra långsidan hade vi tre galoppbommar :) Det var lagom att plocka fram men gav ändå många möjligheter till en del linjer och mycket lydnad.

Caga var hur duktig som helst. Jag har ju känt ett tag att vi var tillbaka på ruta 2 igen, vilket har gjort mig sjukt ledsen men idag var Caga sitt vanliga jag igen. Lugn, väntade och framförallt hoppade igenom kroppen istället för att hoppa på fart som hon tyvärr gjort ett par veckor nu. Hon var verkligen superfin. Vi började hoppa igenom allt på ca 70 cm som uppvärmning, red även över bommarna ganska många ggr som uppvärmning, vilket var väldigt bra för Caga, för hon kunde inte öka för mkt för då fick hon inte plats utan hon var tvungen att ha samma tempo igenom hela serien. Sen höjde vi upp till ca 90, allt gick så bra, det flöt på och hon bjöd utan att bli springig. Hon räddade till och med mig ett par ggr när jag red som en kratta (vilket hon aldrig skulle ha gjort innan, hon skulle ha stannat direkt) vilket kändes underbart :) att hon faktiskt hoppar även om hon har en klant till ryttare. Hon var till och med lugn på de kortare linjerna som vi haft lite problem med innan. Jag ville inte hoppa högre även om det gick så bra eftersom jag inte vill ta för många steg på ett pass och jag var så sjukt nöjd med henne. Det enda som vi fortfarande har problem med som verkligen märks varje gång är att på raka linjer när jag tar en förhållning om hon börjar öka lite så blir hon slingrig och relativt vinglig, sen drar hon mot mitten. Det måste lösas. Tänkte faktiskt någon gång i mitten på veckan ha ett par bommar på långsidan just för att träna detta, rakhet även om jag tar en förhållning.

Kärlek <3


Gårdagens ridpass

Var: Ridhuset
Tid: ca 55 min

Igår red jag dressyr i manegen, var helt själv där vilket var skönt men ändå lite oväntat kl 2-3 på en lörad, brukar vara ganska många där men inte denna lördag :) Jag tackade och tog emot för det var skönt att kunna rida hur man ville, sen är det bra träning för Caga inför kommande tävlingar, hon blir nämligen gärna lite nojig och tittig när hon är själv :) Men idag så skötte hon sig helt okej, inte felfritt kanske men helt okej. Själv ridningen gick lite varierat, i början var hon kalasfin i både skritten och traven. Dock var hon lite väl pigg i början vilket gjorde at hon ibland ångande på och struntade totalt i vad jag ville säga. Men överlag gick det superbra i början, hon gjorde dessutom några riktigt bra skänkelvikningar :) hon blir bättre och bättre! Dock travade jag ganska länge, mycket volter, halter och just väldigt många skänkelvikningar. Så det gjorde att när jag skulle galoppera var hon ganska trött vilket gjorde att hon blev lite springig och dundrade på i 190 km/h ibland. 10-meters volter gick helt okej i höger varv när hon insåg att hon inte kunde springa i just 190 km/h när hon var o volten. Till vänster gav jag dock upp efter typ 3 st, det gick verkligen inte alls. Hon bara sprang, tog upp huvudet osv. Det märks att hon inte är riktigt lika stark i vänster som i höger ännu men jag tror det kommer :) Så  vänster varv fokuserade jag på att få henne i en lugn och bärande galopp och att jag kunde ställa ordentligt i hörnen (eftersom hon bet sig tag i bettet, som för övrigt är Cagas specialité i vänster varv), vilket var svårt nog men i slutet rullade hon på i en lugn, bärande och sammarbetsvillig galopp :) 


Gårdagens ridning

Gårdagens ridning blev dressyr. Fortsatte jobba med skänkelvikningar och 10 meters volter. Det första gick si sådär, hon flyttar bra i början men sen liksom dör hon. Hon var överlag väldigt jobbig att rida igår, hon gick inte dåligt men var nonchalant och lite jobbig vilket gjorde att jag var mer eller mindre tungen att bråka/jaga henne för att få henne att göra det jag ville. Det är ju sånt man normalt sätt vill undvika, men dom stunderna hon gav med sig var hon riktigt fin och hade en bra och fin form :) det märks verkligen skillnad på henne nu och på henne för bara ett par månader sedan. hela hon är mycket stabilare. 10-meters volterna gick bra i höger varv, mindre bra i vänster varv, förståligt eftersom det är hennes svaga sida. Får se om det blir bättre idag :)

Första starten planerad

Jag har ju funderat länge på var jag ska göra min första start och velat lite fram och tillbaka. mest för att det varit brist på klasserna som jag faktiskt vill rida. Men efter mycket om och med och efter att ha frågat Helene så blir det faktiskt debut i LB:1 och LA:1, hade ju egentligen velat starta någon LC/LB innan men det finns verkligen inga såna tävlingar. Jag tänker helt enkelt att jag får väl göra bort mig då så får jag se det som träning :) Helene trodde dock inte att vi skulle göra bort oss alls, så jag hoppas på det. Men som sagt eftersom det blir min första dressyrtävling och Caga är ganska tittig och spänd i ovana miljöer så blir det bra övning i vilket fall. Caga har ju inte tävlats på ett halvår nu så hon kommer ju garanterat titta på allt men det gör inte så mycket, rutin och träning, rutin och träning är det enda som hjälper. Så det är därför vi tränar så mycket skänkelvikningar och 10-meters volter :) Det måste sitta den 11 april för då smäller det :) Ska bli riktigt kul.


Planeringen så här långt är följande:

11 april Susedalens kör och ridklubb Lokal LB:1/LA:1
25 april Lyngåkra ryttarsällskap/Harplinge Ridklubb Lokal LB:1/LA:1 ev. LB/LB
1-2 maj Laholmsortens ryttarföreing Lokal LB:1/LA:1/LB:3

Får se om jag åker på den som ligger den 25 april, är rädd att det kan bli lite många tävlingar på kort tid, spciellt eftersom den efter är ett meeting. Det är iofs låga klasser så jag får se helt enkelt, skulle ha varit skönt att ha gjort två starter innan meetinget. Så det beror på hur hon känns helt enkelt :) 

Skärpning

Varit otroligt dålig på att blogga, men som sagt innan så beror det på mycket plugg just nu. Dock har jag varit allmänt lat när det gäller bloggen. Det har mest varit fokus på min träning, Ludde, stallet och plugg. Men nu tänkte jag komma igång lite mer igen. jag gillar ju att blogga egentligen :) Tänkte iaf köra en lite snabb uppdatering på dom senaste 2 dagarnas ridning.

Tisdag: Red dressyr i ridhuset med fokus på halter, ryggningar och skänkelvikningar. Skänkelvikningar är verkligen det vi har svårast för just nu. Caga blir gärna springig och då tappar vi takten totalt. Hon vill liksom inte riktigt flytta åt sidan utan springer heller i 180 km/h rakt fram, och eftersom min sits inte är 100% stabil innan så blir det lätt att vi hamnar ännu mer i otakt. Denna dag började jag i skritt, sedan i lättridning och sen som det ska vara och det gick helt okej, bättre åt vänster än åt höger. Hon försökte verkligen även om hon verkade lite förvirrad. Men till slut fick vi faktiskt till några som var helt okej :) För övrigt var Caga underbar, helt sjukt fin. Jag njöt verkligen när jag red. Hon var så stabil, i formen, takten, tempot och hon var så otroligt reglerbar utan att hon för den sakens skull tappade pludningen. Kalasfin helt enkelt. Hon var mjuk och lösgjord i båda sidorna, tog lika mycket stöd osv, sådär som man vill att dom ska vara. Ryggningarna gjorde hon klockrent, rakt, bibehållande i formen och med bjudning. Kalas helt enkelt! :D

Onsdag: Tänkte rida i manegen men så skulle Ingela rida ut och undrade om jag ville följa med så jag valde att göra det. Jag hade ändå ingen plan för den här veckan och en uteritt passade bra faktiskt när jag väl tänkte efter. Vi skrittade iaf ca 40 min men eftersom man endast kan skritta ute valde vi att avsluta ca 20 min i manegen bara för att trava och galoppera lite också. Annars blir det så många skrittdagar i veckan. Jag hade hoppsadeln men hon gick kalasbra och jag kunde faktiskt sitta ganska bra i den, annars är jag verkligen emot dressyr i hoppsadel, jag kan verkligen inte sitta bra :P Red iofs mest lite joggning osv för att hon skulle få röra lite på sig, jag arbetade henne i trav ganska länge i en rund och låg form och hon var riktigt trevlig. Hon arbetade på bra och trampade under sig fint. Sen galopperade jag en del, och eftersom hon var så pass reglerbar tog jag upp formen lite och red 10 m volter (behöver träna massor på det), det gick bra och hon gjorde det fint, dock blev dom något stora ibland pga min oförmåga att planera men själva volterna var bra. JAg fick till riktigt runda volter flera ggr vilket verkligen är min svaghet, mina blir allt för ofta ägg eller fina 2/3 av volten för att sedan bli rak sen sista delen. Jag tänkte mycket på
Emilys "tänk på vändpunkten" och det funkade bra det :) med lite träning ska det nog gå bra tror jag.






Dressyr + vila

I förrgår red jag dressyr vilket gick helt okej. Men jag tänkte skriva mer om det lite längre ner. Sen igår fick hon vila, dels för att hon behövde det och dels för att jag gjorde en hel del ärenden innan och därmed blev lite sen så för att jag skunne hinna äta och plugga fick hon helt enkelt vila. Lite av sakerna jag gjorde på dagen var att köpa B-vitamin och lämna in min telefon. Så nu är de äntligen inlämnad och förhoppningsvis får jag tillbaka den med ljud. Det komemr bli skönt eftersom jag inte har haft något ljud i ca 3 månader så ska det bli skönt.

Åter till dressyren i onsdags. Det gick helt okej, hon var väldigt ärlig i sin bjudning och var framme i handen hela tiden och gav mig ett ärligt stöd vilket var väldigt skönt. Jag kunde även rida henne med mer tryck och tempo i traven, annars så blir hon gärna lite långsam och eftersom jag fortfarande sitter lite kasst blir det lätt att jag behåller henne där omedvetet. Men idag gav jag mig fan på att hon skulle ha bättre tramp och mer bjudning, vilket resulterade i en mycket finare och luftigare trav. Dock var hon ganska tittig och något spänd, vilket gjorde att hon inte alltid koncentrerade sig på mig och att vi fick väldigt många avbrott i den annars bra känslan. Lite surt men så är det.

Sen kom Marina och Amanda med Lelle och Elvis. Marina hade frivilligt erbjudit sig att rida Elvis (vilket jag troligen inte skulle göra) efter att han hade vilat i två dagar. Så vi hade en galen Elvis i longerlina, en lös Elvis när Marina skulle hoppa upp och en halvt vild rodeohäst när Marina red. Puh! Jag var glad att det inte var jag :P men Marina löste det bra och i slutet tyckte jag att det såg riktigt bra ut :) Hon var dock rätt nära på att flyga i backen ett tag men det gick bra som tur var. Amanda såg rätt nöjd ut på Lelle också, detta gjorde att jag hade lite svårt att koncentrera mig ett tag.   Detta eftersom jag tycker det är sjukt roligt och lärorikt att titta på dom båda, så jag glömmer bort mig med att kolla på dom :) dom är ju så duktiga och Lelle är ju en riktig snygging så man kan typ inte låta bli. Även om Elvis är smått galen är han egentligen riktigt, riktigt fin :) Dessutom var det intressant att se hur Marina löste situationen, man kan alltid lära sig nya saker. Så jag gjorde det och glömde på så vis bort min egen ridning lite grann men aa :) det gick iaf helt okej och jag fick lite nya kunskaper och lite dreggel på köpet.  


Dålig fantasi

Jag har så otroligt dålig fantasi på vad jag ska rida nu när det inte går att rida ut. Visst, vi kan harva runt i manegen för vi har tur att vi har en men jag känner ju hur otroligt uttråkad Caga blir. Och när hon blir det blir hon sjukt tråkig och jobbig att rida. Hon blir stark, tittar på allt, vill inte ställa igenom och hänger i handen. A typ så kul är det, och jag ahr märkt att hon är lite uttråkad nu men samtidigt kan jag inte skritta ut typ varannan dag för då får hon överskottsenergi och tappar kondition istället. Sjukt segt men man får väl göra det bäst av situationen :) Sen kommer vi aldrig igång med hoppträningarna helelr vilket är lite segt, men jag funderar på om jag ska ta med mamma lite senare ikväll och se om jag kan hoppa lite idag. Hon kanske vill hjälpa till lite, för Caga behöver ju som sagt hoppas regelbundet. Så jag hoppas att hon har lust. Då kanske hon kan filma liteockså, det var länge sedan :) 


Silverjon och en horisontell luftkuddebana

Uppdateringen har varit riktigt usel och det beror helt enkelt på det som nämns i rubriken. Så sjukt mycket pluggande att jag nästan ahr dött, när jag inte har pluggat har jag bara varit i stallet och typ sovit eller ätit. Jag har alltså inte haft så mycket till liv på sista tiden och så kommer det förbli i ca 1 och en halv vecka till tyvärr :( så det kommer vara ganska kass uppdatering men jag ska försöka göra så gott jag kan :) men efter det börjar jag blogga mycket mer igen.

Vi gjorde dock en rolig sak i fredags, vi bokade äntligen resan till Turkiet :D :D :D blir samma ställe och hotell som sist, Icmeler på Prince hotell, skillnaden är att vi blir lite fler som åker. Min älskade Danni hänger på (fatta hur mycket kul vi kommer ha med milkshakes, drinkar, glass, sol, bad, ÖL och fester) och nu ser det ut som om även Iris tänker hänga på :) jag åker med helt gäng av dom som står mig allra närmast. Det kommer bli bäst jag känner det på mig, förra gången var ju totalt underbar och denna kommer inte bli sämre. Om ni ska åka till Turkiet åk till Icmeler och bo på Prince eller iaf besök deras restaurang och bar :) Helt galet underbara människor och underhållning och massa go mat :D Vi beger oss iväg den 21 maj :) sist var det iaf helt perfekt väder och lagom varmt under den perioden så vi hoppas på det den här gången också. Jag gillar inte när det blir för varmt utan ca 25 grader i skuggan räcker gott och väl för min del då är det iaf 30-35 grader i solen, mer än så och jag dör.

Jag längtar som tusan till maj som ni kanske förstår, men det är bra att ha en morot så man kämpar vidare i skolan. Nu har vi något att se fram emot och när vi kommer hem är det bara en tenta kvar (typ 5 dar efter hemkomst så vi kommer få plugga lite där nere men det är helt okej, man läser ju ändå något på stranden), sen är vi klara :D underbart! Sen hopaps jag att jag och Danni ska åka iaf en vecka till London i augusti, och förhoppningsvis hinna hyra bil och åka runt lite, skulle ju helt vilja vara borta i typ 1,5 veckor så man kan åka en liten roadtrip till skottland också :D Hopaps massor på det jag.


Tänkte visa lite bilder från förra resan som alltså var i maj förra året :)

  




 


 

   

 


Första gången sedan fredags

Idag blev det dressyr i manegen, det var faktiskt första gången sedan i fredags som jag red "riktig" dressyr :P Jag tror dock att det bara hade gjort Caga gott, för hon har varit lite ovillig i dressyren, stretat imot osv i förra veckan men nu var hon kanonfin. Typiskt när man inte hade så mycket tid till att rida, men hon gick iaf kalasbra. Det var nyharvat och bara 1 till i ridhuset. Perfekt med andra ord, sen var det så himla fint ljus i manegen så man fick verkligen en härlig känsla bara av det :)

Hon var som sagt superfin, fortsatte med att rida övergångar och halter. Det gick mycket bättre än vad det har gjort innan. Hon bibehöll formeln och bakbenen på sin plats. Sen red jag också en del volter för att fortsätta öva upp mitt seende för runda volter, som gick ganska bra faktiskt. Hon var dessutom väldigt lösgjord idag, trampade på fint och var riktigt eftergiven (dessa saker som jag totalt saknade under förra veckan), kunde rida så som Marina sagt till mig helt enkelt och hon gick som en klocka. Arbetade mycket mer galopp än vad jag brukar. Galopperade en del på volterna men även på medellinjen för att träna lite rakriktning. Sen red jag lite förvändgalopp och ökade även ett par ggr :) Hon kändes som sagt riktigt fin ifag och galoppen var underbar :) det känns som hon äntligen börjar hitta den mer och mer, så det är självklart kul :) Den var riktigt rund och fin, inte alls lika "fyrtaktig" (den är inte fyrtaktig men den kan se lite sån ut) som den kan bli när hon är lite matt eller ovillig eller inte helt lösgjord och eftergiven. Då tappar hon väldigt lätt bakbenen och blir inte lika rund. Det här ridpasser varade väl inte i mer än 40 min kanske men dom minutrarna var hon som en dröm att rida.


Kärlek <3

Massor med tävlingar

Gud vad mycket tävlingar det är i massa bloggar nu förtiden. Jag klagar dock inte eftersom jag gärna vill vinna nästan varje sak som man kan tävla om. Nu har jag hittat ännu en sjuukt bra tävling. Vill verkligen vinna, vill du vara med så kan du titta in HÄR


Gårdagens uteritt :)

Igår skrittade jag och Caga ut bara. Så segt att det är is och stenhård snö överallt. Man kan ju inte rida ut längre, och när man har blivit van vid att kunna rida ut typ 4-5 ggr i veckan så är det klart att det blir segt. För hästarna också, nu går det endast att skritta ut och då blir det liksom bara av 1 gång i veckan. Vilket är sjukt tråkigt, speciellt för hästarna. Men jag brukar försöka skritta fram och av ute iaf 2-3 ggr i veckna utöver skritturen just för att det iaf ska bli variation. Men vi skrittade iaf upp mot Dala och red rundan där, jag red faktiskt den lilla skogsslingan också för det var upptrampat där så det gick ganska bra att skritta där med. Caga verkade nöjd iaf :) hon skrittade på i ett friskt tempo och var allmänt glad. Halva rundan fick hon bara gå på långa tyglar och den andra halvan jobbade jag henne lite i skritten. Halter, lösgörjande och lite volter här och var :)Men jag kände mig rätt nöjd faktiskt, jag satt mest och njöt av det fina vädret, och att Caga var så glad :) och vädret verkar ju hålla i sig idag också, men kan ju alltid hoppas. Det känns faktiskt som om våren är påväg nu :) det känns väldigt bra måste jag säga. Jag hoppas verkligen det fortsätter vara sånt här väder.


Såhär fint var det vid jul :) sen kom det mer och mer snö :P

Hoppning

Det blev ju som sagt ingen hoppträning i tisdags då Dennis inte kändes fräsch och då ville inte Mathilda helelr vara med. Sjukt segt då jag var taggad till tusen. Det var iofs Linn också så vi bestämde oss för att hoppa iaf på tisdag kväll efter lektionerna :) sagt och gjort. Det blev dock en del strul med bla trasiga träns osv men vi lyckades till slut komma igång :) Men förhoppningsvis blir det träning nu på tisdag :)

VAD GJORDE VI?
Vi hoppade en linje med en två studs sen 17.5 m till ett räcke. Sen hade vi en oxer på den andra långsidan. Dessa hoppade vi lite på olika sätt. Vi hoppade på volter, hoppade enstaka hinder, hoppade linjer osv. Möjligheterna är verkligen stora med endast ett par hinder :) Vi fortsatte mycket med det som vi gjorde i söndags med bommarna. Helt var helt enkelt lydnad och korrigering som stod i centrum.

HUR GICK DET?
Det gick faktiskt mycket bättre än i söndags. Båda hästarna var mycket lugnare, finast var nog Acke för han var som en helt annan häst :) Caga jobbade på bra, dock blev hon väldigt dragig till oxern och det kändes som vi var tillbaka där vi började, där hon mest tuffar på utan att ens märka mig där uppe. Vilket kändes väldigt konstigt, det kändes som om hon liksom knäckte nacken och tog bettet och så aa gjorde hon lite som hon ville. Jag undrar om det kan bero på förbygeln? att hon helt enkelt inte trivs så bra med den. Jag vet faktiskt inte, men jag tänkte prova utan nästa gång för jag vill ha tillbaka min lilla häst som jag faktiskt kan kontrollera och inverka på så bra som jag faktiskt har kunnat gjort. Det Caga däremot gjorde kanonbra var studsen, väldigt lugnt och fint, det blev dock lite vingligt till räcket just eftersom hon inte riktigt ville ta mina förhållningar utan mest körde sitt rejs. Nä, det blir till att prova utan den nästa gång så får jag se om det beror på den. Annars för jag börja om igen, för jag vill som sagt ha tillbaka min uppmärksamma och kontrollbara häst :)

Tävling igen

Hittade en riktigt, riktigt trevlig tävling som jag verkligen vill vinna :P Vill ni också vara med så kan ni läsa mer HÄR


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Fredrika Källström

Så här går det till...

-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.

-Efter det är gjort skriver han lr hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de
är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag skulle inte kunna leva utan raggsockar på vintern, bäst är dom mormor stickar :)
2. Linn och jag funkar så bra ihop när det gäller att kolla på film eftersom vi båda vill inta extrema mängder godis under tiden (det är nästan huvudpunkten under kvällen)
3. Jag älskade att jobba på Arkitektkopia med Danni och saknar det dagligen.
4. Var en otroligt ambitiös tjej i skolan frams tills nu, för nu är allt bara tråkigt och svårt.
5. Saknar sommararna med Linn så mycket att jag är villig att göra vad som helst för att få dom tillbaka.
6. Jag vann min första stilhoppningstävling, då var jag runt 15 år och jag höll på att ramla av (domaren måste ha missat detta) så jag var måttligt chackad när jag fick reda på att jag vann :)

Jag utmanar:

Emily
Olivia
Frida
Jenna
Sara
Elin