Caga fick träffa Svante idag

Idag fick Caga behandling av Svante, vet egentligen inte vad han är med ja han typ knäcker och fixar låsningar osv. Tanken var att det skulle vara på dagen och då var jag i skolan men så blev det flyttat till kvällen så Helene ringde mig. Jag blev superglad då jag helst av allt ville vara med :)

VAD HAN GJORDE
Han kollade igenom så gott som hela Caga eftersom det var hennes första besök. Började med ryggen, gick till bakbenen och bäckenet. Rumpa, vidare till frambenen/bogarna och sen även halsen. Kände igenom överallt, knäckte till och drog där det behövdes. Stretchade och masserade/tryckte på henne. Böjde och ställde. Ja allt möjligt helt enkelt som inkluderar muskelgrupper.

DIAGNOS
Låter ju hemskt att säga så men det var det ju egentligen. Hon ömmade ganska mycket i ryggen vid vissa ställen. Hon var låst i bäckenet, speciellt i vänster sida (precis som jag misstänkt) men även lättare i höger. Hon var överlag väldigt kort i sina muskler både i fram och bakben. Hon satt fast ganska mycket i bogarna även här främst i vänster sida. Halsen och nacken var dock kanonfin, inga låsningar alls.

Han antar att jag kommer få en chock när jag rider henne nu för hon kommer kunna röra sig på ett heeelt annat sätt verkligen. Han sa att mina misstankar var rätt och att jag kommer älska min nya häst för hon kommer faktiskt få en trevlig gång och inte "jag-släpar-mina-fötter-efter-mig" gång. Detta mest beroende på bäckenet som var otroligt låst. Galoppen kommer troligen att bli kanonfin om ett tag. Självklart kommer inte allt hända på en gång utan det tar lite tid, men det kommer bli en stor föränding, vilket känns otroligt skönt. jag ahr ju liksom känt att något varit fel, hon har varit lite ovillig så att säga.

BEHANDLING
Jag ska rida barbacka ett tag framöver i den mån jag kan. Jag ska fortsätta stretcha, fast i större rörelse och jag ska dra mer. Jag ska dessutom göra ett par andra övningar också. Sen ska jag rida väldigt mycket sidvärts rörelser. Gärna flytta henne åt sidan redan innan jag sitter upp, för att verkligen se att hon flyttar mycket. Hon ska verkligen korsa benen för att på så vis få loss bogarna ordentligt varje pass.



Han tyckte det var helt okej om jag tävlade på söndag, dock ska jag rida barbacka fram tills dess. Han sa att jag får ta det lite som det kommer. Alltså inte ha för stora krav, för jag ska inte rida så mycket nu i veckan. Hon ska inte vila alls, men hon ska heller inte jobba ihjäl sig för hon kommer få mycket mer träningsvärk nu när hon kan röra sig på ett annat sätt. Jag är iaf sjukt glad att han fick kolla igenom henne, det kommer nog bli bra det här. Det låter som om det var mycket fel på henne, men i det stora hela är det bara små problem som med rätt ridning och stretching kan blir mer eller mindre helt bra :) Det blir iaf återbesök den 5 Juli, så får vi se vad som händer efter det :)


Veckoplanering

Så nu hoppas jag kunna komma igång och blogga ordentligt igen :) Tänkte iaf starta med en veckoplanering för den kommande veckan. hoppas jag kan hålla den, beror ju lite på hur hon känns eftersom jag inte ridit på 11 dagar :O men hon har varit i goda händer så det ska nog inte vara några som helst problem hoppas jag :)

V. 22
Måndag: Ridskolan/dressyr
Tisdag: Dressyrpass eller lektion för Amanda
Onsdag: Dressyrpass eller lektion för Amanda
Torsdag: Rida ut, relativt mycket galoppjobb men mest lek och bus
Fredag: Hårt dressyrpass
Lördag: Kortare avcheckingspass i paddocken (max 15-20 min) + skritta ut
Söndag: Tävling simlångsdalen :)


Beroende på när Amanda kan så kanske jag får ändra om lite grann :)

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från Turkiet, dock åker jag upp till Dalarna över helgen men blogguppdateringen kommer igång som vanligt på söndag kväll :) Så ni får stå ut tills dess! Jag ahr iaf haft en av de bästa veckorna i mitt liv, har varit huuuur kul som helst, skratt i såna mängder att jag har haft träningsvärk i magen och ont i käkarna. Massa dans, sång(!!!) och självklart partyparty! Dagarna har spenderats på stranden i värmen, underbart! Berättar mer på söndag för nu får jag göra mig iordning, åker snart :P

Skånhällas Jesper


Skånhällas Jesper, var häst nr 2. Eller egentligen red jag honom lite innan jag red Tuffis men det var inte spciellt länge. När Tuffis sen åkte så frågade Lena mig om jag ville rida Jesper, mest för min skull men också för att min kusin Jesper var lite för liten och inte klarade av att rida honom ordentligt alla ggr.



SKÅNHÄLLAS JESPER
Otroligt trevlig c-ponny född 95. Lite grövre och större än Tuffis då han var 138 cm i mankhöjd men otroligt mycket bredare och kraftigare i typen. Kanontrevlig häst som man kunde göra det mesta på, väldigt snäll men kunde också vara stark och lite svårriden ibland. Ingen häst har dock lärt mig mer än Jesper, dessutom var han en utav de ponnyer som jag har haft mest kul med :) Typiskt ponnyansikte och till och med mamma var lite kär i honom.

Han kommer från en uppfödare i Skånhälla, därav namnet Skånhällas. Den gubben har förr upp många hästar och han är väldigt välkänd här i området, föder upp otroligt trevliga och ridbara New Forestponnyer, Jesper är en av dom. Jag har stött på flera genom tiderna och alla är otroligt trevliga, dock börjar gubben bli gammal nu så tanken är att hästarna ska säljas (vilket Sandra i stallet håller i, därför kommer det titt som tätt hit hästar från honom). Jesper är dock den första jag stötte på och den för mig mest speciella :) Någon mer kommer nog presenteras senare i denna serien :)


VÅRT FÖRSTA MÖTE
Var långt innan jag började rida honom, det var en gång när vi skulle åka skridskor och vi mötte Daniel som då ägde honom på grusvägen. Lena sa redan då, att om han någon gång skulle säljas så var hon intresserad. Så blev det också, tror det var något halvår-år senare som dom fick hem honom. Det var tänkt att han skulle ridas av mina två kusiner, vilket han också gjorde. Vid ett sneare tillfälle fick jag chansen att rida honom 2-3 dagar i veckan, eftersom min kusin Jesper hade fått en till lite mindre ponny och min andra kusin slutade rida.

Vi gjorde otroligt mycket kul tillsammans och han funkade som sagt till precis allting :) Vi red ut, red barbacka, hoppade, red dressyr osv. Han var verkligen den perfekta allroundponnyn. Även om han avr stark och sådär så lärde jag mig supermycket på honom, då man var tvungen att verkligen rida. Han var pigg och sådär men det krävdes noggrann ridning då han lätt kunde flyta ut eller hitta på bus!


TÄVLINGAR
Vi hann faktiskt bara med en tävling, en CR. Vi hoppade bara 50 o 60, men det gick kalasbra och vi var felfria i båda. Det var hur kul som helst, dock hann vi inte med någon mer pga att jag slutade rida honom ganska kort där efter. Rundorna gick i 180 km/h båda två och både mamma och Lena var nog lite smått nervösa. Jag log hela tiden och Jesper hade öronen spikrakt framåt, man märkte att han saknade att tävla (vilket han gjort en hel del med Daniel), så han var glad över att åter vara på tävlingsbanorna :)



HEJDÅ
Efter ett par år ville dock Lena sälja Jesper, då min kusin kommit längre i sin ridning och ville ha något mer åt tävlingsponnyhållet. Vi ville egentligen köpa honom, för vi passade så himla bra ihop och mamma gillade honom verkligen. Det lilla problemet var att han bara var c-ponny, jag var inte för stor då men jag var också bara 13-14 år och skulle växa lite till, så det var tråkigt. Om han hade varit några cm större så hade vi köpt honom.

Jag fick visa honom och sådär och han fick en kanonbra ägare, som tävlade honom i hoppning och gjorde honom till en otroligt slimmat tävlingsponny. Jag har pratata med henne och sett bilder på honom, han var hur glad och nöjd som helst. Sen dess har han sålts igen till en liten tjej som har honom nu, som jag pratar med till som tätt. Sist jag pratade med henne var dock ganska länge sen, då var de ute och hade roligt på lite CR osv, jag tror han har det kanonbra! Lever livet, och är lite som en halvpensionär ska vara :D





Mountain horse jeanie


Pris: 999 kr på Svensk ridsport i Kungsbacka

PLUS
Helskodda
Priset
Snygga
Bekväma

MINUS
Kvalitén i skoningen verkar lite halvdan


Jag har bara haft mina en tävling hittills, men jag älskar dom! Otroligt bekväma och smidiga, lagom höga i midjan och otroligt snygga. Sitter som ett smäck dessutom. Kanonbra, skulle jag vilja säga iaf :) Så förhoppningsvis så fortsätter jag vara så nöjd, det känns iaf toppen. De är väl egentligen inte så himla klassiska, men jag gilalr att det händer lite saker, tycker vitt är lite trist annars. Gillar att de har grå sömmar dessutom, det matchar Caga lite extra :P

Känns dock som att skoningen är lite halvkass, fått ett märke i min redan, lite trist men dom var ju inte svindyra heller.

Dressyr igen

Var: Ridhuset
Tid: ca 35 min

Blev dressyr idag igen, dock ett mycket kortare och lättare pass än igår. Detta berodde mest på att jag glömde!!!! stretcha igår. Vem glömmer en sån sak, snacka om att jag kände mig elak. Stackars Caga, hade säkert hur mkt träningsvärk som helt idag. Så jag joggade mest, gjorde lite övergångar och volter. Hon var stel och lite jobbig (vem är inte det om man tvingas träna med träningsvärk???), men överlag så kände jag att hon gjorde sitt bästa. Stratchade henne idag iaf.

Imorgon blir det vila för Caga, mamma tar stallet medan jag är i skolan och skriver en tenta. Så nu får jag inte se Caga på typ 10 dagar. Jag bokade dessutom in Caga på Svantes återbesök då jag misstänker att hon har en ganska kraftig låsning i vänster sida, då främst bog och hals. Det är den 31:e så jag får se om han hittar något.

Dressyr

Var: Ridhuset
Tid: ca 60-70 min

Jag kände att Caga behövde sig en riktig genomkörare idag faktiskt, så det fick det bli. Dock var paddocken väldigt dammig och dessutom ahr det varit sjukligt varmt så jag kände att ridhuset lämpade sig mer.

Hon var lite tjafsig i början men i slutet blev hon riktigt fin :) Det blev väldigt mycket skänkelvikningar och öppnor längs långsidan. Så i slutet var traven kanonfin i båda varven, fick till och med till en helt annan trav bitvis, med mer shwuung och en helt annan takt, var helt underbart! Skönt att den tittar fram ibland iaf, då vet man att det finns en lite mer kvalitétstrav än den som hon för det mesta visar :P

Galoppen i början var typ katastrof :P Caga var inte direkt med på noterna men efter ganska mycket jobb, med omställningar och lite förvänd galopp så blev hon ganska fin faktiskt. Jag fick rida väldigt mycket hela tiden, mycket på med skänklarna och hålla ganska mycket i handen (givitvis mjukna när hon gav efter) för att hon skulle orka bära sig. Det var iofs riktigt varmt idag också så det kan ha berott på det. Red dessutom ganska länge men överlag var hon kanonfin idag!

HISS OCH DISS

HISS
Hästarna behöver nästan aldrig ha täcken längre :D
Jag åker på en välförtjänt semester om 2 dagar, underbart!
Caga känns finare och finare för var dag som går
Att jag ahr en underbar vän som Oliver som stälelr upp och kör mig den 6/6

DISS
Ridning i 2 dagar till sen blir det ett uppehåll på 10 dagar!!! :O
Att jag måste plugga som en lite gnu i x antal veckor framöver, segt!

Bildbomb

Nu har jag äntligen pratat med Oliver och han skjutsar mig den 6 juni :) Kanonbra, det kommer nog bli toppen tror jag. Så nu hoppas jag på fint väder och lite mer flyt och bjudning på Caga. Blid första tävlingen på utebana, vilket jag tror kan vara väldigt bra för Caga, så kanske hon kan få lite mer framåtbjudning. Man kan ju af hoppas :) Kanonsnällt av Oliver att skjutsa iaf, vi ska ju ganska långt. Han är nog lite för snäll för sitt eget bästa ibland :P

Lite önskeinlägg blir det nu på en liten bildbomb med ridbilder :)

 

Sådär, det var allt för denna gång men jag hopaps på lite nya bilder snart :) Ursäktar för min sits ibland, tur att det bara är ögonblicksbilder :P


Mr Tuffguy


Bilderna är få och dåliga, jag har dessutom inte sparat orginalen utan har bara med text på. Klantigt jag vet.


Mr Tuffguy även kallad Tuffis var min första privata sköthäst. Red honom 1-2 dagar i veckan oh ibland när ägaren var borta, vilket hon var ganska ofta. Lyckan var fulländad även då Han egentligen inte var någon optimal första sköthäst. Dock stod han hos min faster så hjälpen fanns där hela tiden trots att jag bara var 11 år.

MR TUFFGUY
Var en c-ponny på då ca 18 år. Ingen visste väl så mycket om honom egentligen, mer än att han tyvärr var misshandlad tidigare och därför var rädd (läs panikslagen) för det mesta, slangar, klippmaskiner, män, spön osv. Han var väl runt 138 cm i mankhöjd skulle jag tro och stickelhårig fux. Även fast han var specell så var han gudasnäll när han litade på dig och hur gó och mysig som helst.

Han var het som tusan, hade väl säkert gått mycket bättre om jag ridit honom idag men han var svårriden och egentligen mer svårriden än vad som var optimalt för mig. Han kunde gå fint i dressyren men om han fick välja så taktade han gärna med huvudet rakt upp i luften. Hoppning var det han gillade bäst även om han kanske inte var speciellt snäll eller pålitlig där heller. Kunde stanna rakt upp och ned trots att man kommit helt rätt osv, och stannade han hade man tur om man satt kvar för det var verkligen tvärniter han gjorde.

VÅRT FÖRSTA MÖTE
Jag var hos min faster och red min kusins ena ponny och då hade Alex just tränat för Lena (min faster) på Tuffis. Lena frågade helt enkelt om Alex kunde tänka sig att jag red honom något varv på banan just eftersom hon ville att Alex hade honom ett par dagar i veckan. Sagt och gjort, och även om hästen var halvt vild och taktade hela varvet runt på travbanan så var jag kär. Jag blev totalt förälskad i denna ponny! Lyckan var fulländad när jag fick veta att jag fick ta hand om honom. Jag svävade på moln när vi åkte hem den dagen. Sen var det han och jag i lite mer än två år.

TÄVLINGAR
Varken han eller jag var väl egentligen inte så superintresserade av att tävla men vi hann med ett par CR iaf, och det var roligt. Vi tävlade inte för att det var tävling utan bara för att ha kul, och kul var det. Det var nog varken snyggt eller säkert (lite brist i kontrollen skulle jag tro) men det var roligt, och det var huvudsaken. Första gången hoppade vi 60 och 70, med nolla i 70 och en avflygning i 60. Andra gången hoppade vi 70 och 80 med nolla i 70 och ett pet i 80. Jag var hur nöjd som helst båda gångerna. Min fina lilla prins!

HEJDÅ
Fick jag aldrig säga. Han skulle gå på bete i ca 3-4 veckor och det var inge mening att vara där eftersom han inte gick att få in från hagen på sommaren (utan linor osv vill säga). När mina kusiner var hos mig en dag för att fira min födelsedag så frågade Jesper (min ena kusin) om det inte var jobbigt att Tuffis var såld och hade åkt. Tror ni jag fick en chock eller? Alex hade inte sagt ett ljud till mig! Det var tacken för 2 år av hängivenhet, då jag hade ställt upp i vått och torrt. Jag grät floder i flera månader. Hon hade gett bort honom med utrustning och allt till en ridskola? Hästen var ju för sjutton över 20 år, troligen 22 kom veterinären ram till. Där skulle han gå lite lätt, dock utnyttjade dom honom och han dog ca 6 månader sedan av troligtvis överansträngning. Frågan jag ställde mig 100 ggr var, varför fick inte jag honom? Varför? Lena sa att Alex antagligen var sur för att det gick bättre för mig med honom än för henne och hon ville inte se att någon annan klarade av honom. Jag var sjukligt ledsen.



Vi fick iaf lite mer ä 2 år, och det var otroligt fina, roliga och lärorika år. Men jag hade verkligen velat säga hejdå! Jag opas du har det bra Tuffis :)

 

 

 

 


Uteritt

Var: Upp mot dala
Tid: Ca 35-40 min

Blev mest skritt idag, hade tänkt rida lite mer egentligen men tyvärr var det blött på många ställen trots dagens ihållande sol. Suck :( men så är det ibland, mysigt var det iaf och vädret var kanon. Red lite sidvärts och lite övergångar/tempoväxlingar. Caga var urfin och allmänt glad och positiv. Hon tyckte nog att det var minst lika skönt som jag att komma ut idag :)

En tjej som heter Anna hade ridit Caga igår, inte på lektion dock utan en av Sandras kompisar. Det avr tydligen ingen som hade kommit som skulle ha Caga på någon utav de två lektionerna så när Anna och Sandra hade kommit så var Anna så sjukt ridsugen så då fick hon låna Caga. Helene sa att det hade sett kanonfint ut, och att Anna gillade henne men tyckte hon var lite liten (då hon är van vid en riktig bjässe innan). Så Caga blev ordentligt riden igår, vilket var skönt. Så då passade det sig bra med en lugnare tur idag.


Mys!

Idag ska det bli mys i massor med min lilla ängel :) tänkte dessutom rida ut idag för det behövs nu känner jag, hon har gått ganska mycket i manegen pga vädret. Dessutom har hon varit så himla fin på sista tiden ockå så hon förtjänar lite extra skoj :) så jag tänkte mest chilla idag och pyssla om henne lite extra. Det får dok bli lite senare i stallet då jag är hos mormor fortfarande och tänkte stanna och äta här iaf :) Hon uppskattar sällskpet så mkt så det är det värt.

Anledningen till det extra myset beror också på att jag snart åker bort, vilket ska bli hur härligt som helst, men det innbär att jag är borta i ca 9 dagar och sen är det måndag= ingen ridning för min del så 10 dagar utan ridning vill säga :( Buhu! Det finns helt klart nackdelar med att vara borta. Kan vara så att jag kikar upp på måndagen iaf för att bara pussa lite på henne, chansen är stor att jag inte kan hålla mig, dock kommer jag behöva plugga röven av mig när jag kommer hem så jag får se! 

 


Catago "dressyrskydd"



PLUS
Bra pris
Snygga
Bra kvalité (än så länge iaf)
Otroligt lätta att borsta/skölja av

MINUS
Lite konstiga i storlekarna
Fastnar mer än gärna smuts i kardborren trots att man satt på dem bra

 

Jag gillar dessa skydden otroligt mycket. jag letade ganska länge och visst fanns det många snygga som jag avr sugen på men inga som jag direkt ville lägga så mycket pengar på. Jag tycker det är på tok för mkt med 1000 kr paret, iaf för min budget och med tanke på att jag rider och tävlar på så pass låg nivå så känns det onödigt. Tror jag betalade 849 kr för alla 4 hos Charlie´s på Eurohorsemässan :) är otroligt nöjd med dom iaf, lättanvända och lätta att göra rent vilket var stora prion på min lista. Sen sitter de otroligt bra och verkar sköna vilket självklart är det viktigaste. Caga verkar gilla dom också, dom ger väldigt bra stöd och skydd för hätar som gärna stryker sig (vilket Caga gör ganska kraftigt fram). Jag har mina i svart som ni ser på bilden nedan, egentligen är vita snyggast men eftersom Caga är vit så tyckte jag svart blev snyggast på henne :) 


Skutt

Var: Paddocken
Tid: ca 35-40 min

Jag hade egentligen tänkt att rida dressyr igår men så skulle Matilda hoppa lite (läs skutta) så jag valde att hänga på. Mest för att jag inte hoppat Caga på väldigt länge, fy mig! Det tyckte hn var väldigt kul iaf, hon var verkligen superpigg och bjöd som bara den. Det var dock bara roligt. :) Tycker det är så skönt att hon faktiskt tycker det är så himla kul igen (iaf när det är kravlöst, annars hittar hon gärna på ursäkter) hoppade ett kryss på ca 60 cm och sen ett räcke på typ 75-80 cm och så hade vi ett minihinder också, så kombinerade vi ihop dom till lite olika linjer osv :) Tränade mycket på att hon skulle vänta och vara lugn både innan, över och efter hindret. Hon var duktig. Hoppade dock inte i mer än ca 30-35 min, och med många skrittpauser då jag inte ville att hon skulle ta ut sig så mkt pga vaccinationen i fredags :) Det gick iaf överlag bra och det var skönt att få hoppa henne innan jag åker :)

Barbackaridning

Eftersom Caga blev vaccinerad igår så ville jag bara jogga henne lite lätt idag utan att hon blev flåsig. Så jag valde att rida henne barbacka, mest i skritt men också korta travpass. Gjorde lite halter, öppnor, slutor och väldigt många skänkelvikningar. Hon var superfin! Avslutade med lite skritt ute. Tror Caga var mer än nöjd för hon frustade så glatt så :) hon var verkligen trevlig att rida idag, blev väl dock lite tjafsig bitvis men överlag var hon kanonfin. Ska planera in en träning eller två med Marina tills den veckan efter jag varit i turkiet, för helgen senare ska jag tävla :) då vill vi vara lite redo för det :)

Vaccinering

Idag blir det inte så rolig uppdatering, Caga vaccinerades idag så hon fick vila och imon blir det uteritt med mestadels skritt. Hon skötte sig väldigt bra, lite spänd bara men ingen större fara.Snabbt gick det också, alla hästarna vaccinerades på löpande band typ :P var ju iaf 11-13 hästar som vaccinerades idag så det gick undan :) Sen var det några rackare som fick tänderna kollade också.

Pratade lite med veterinären om Cagas tänder också (han gjorde dem i vintras men då var jag inte närvarande), hon hade ganska mycket bettslitage då så jag tänkte höra hur han tyckte jag skulle göra. Hans tips var att försöka hitta ett rakt bett att variera med för det kan Caga inte bita sig fast i, för det är därför hon får slitage, när hon blir lång och framtung biter hon sig gärna tag i bettet = slitage! Så jag ska försöka införskaffa ett sådant och hoppas på att det funkar på henne :) kan vara bra att variera med iaf. Annars var det som jag reda visste, variera bett ganska ofta för att undvika slitage på samma ställen. Så det är bara att fortsätta med det och dessutom stoppa in ett rakt att variera med :)

Dressyr

Var: Ridhuset
Tid: ca 55 min

Caga gick för det mesta kanonfint idag :) red ganska läng i skritt, mycket lösgörande och en del krumelurer :P red mycket öppnor och slutor och red volter ur det eller halva volter ur det och sen skänkelvikning. Det hände alltså ganska mycket på kort tid, bra för Cagas hjärna och bra för min koordinationsförmåga :P Sen travade jagmest resten av passet, endast 10 min i slutet var galopp. Caga var fin, gjorde många övergångar precis som igår, lite halter. Sen gjorde jag ganska många volter eftersom jag har svårt för för att få till runda sådana och Caga gärna faller in lite i vänstervolterna. Gick faktiskt bättre och bättre, vi lyckades ganska bra till slut. Sen galopperade jag på ganska mycket idag, hittade en annan takt för att sen samla ihop henne ganska mycket och rida en del 10-meters volter :) Hon var iaf riktigt trevlig och fin att rida. Blev mycket stretching efteråt dessutom.

Caga ska vaccineras imon, så det blir att att ta det lugnt i några dagar :)

Dagens ridpass

Var: Ridhuset
Tid: ca 35 min

Red barbacka idag, mest lite joggning. Red många, många övergångar där bakbenen och formen i övergångarna var det viktiga. Gjode också en hel del hater. Övade massor av galoppfattningar både från skritt och från trav, samma med avsaktningar från galoppen, både till skritt och till trav. Hon var så otroligt fin :D :D vet inte om jag rider bättre barbacka, att jag fokuserar på min sits och mina hjälper och mer på hela kroppens inverkan på henne. För det är absolut inte första gången hon är kanonfin när jag rider barbacka. Duktiga häst!

Det är väldigt bra för min balans, och för att jag ska hitta en korrektare och mer stabil sits. :) Så vi slog två flugor i en smäll. Snacka om att det har regnat idag, hästarna var dyngsura och ville komma in hela bunten, så vid 3 fick dom komma in, och om dom var glada :P

Uteritt

Var: Från Dala till Torred, naturreservatet och flygfyren
Tid: ca 2 h (endast skritt dit och hem på sammanlagt ca 1 h)

Uteritten blev kanon, efter lite om och men då vi red vilse det första vi gjorde. Dock kom vi fram till slut iaf, efter lite lerpölar osv, inte så farligt dock. Men lite smutsiga var dom allt när vi kom tillbaka (läs mycket). Det var dock urmysigt, och vi planerar att göra om det.

Gud va kul det är med nya ridvägar :D Vi red iaf dit och sen red vi bort lite runt det stallet vi stod i innan, bort till naturreservatet och "vår" gamla paddock. Nostalgi är det enda ordet som kan beskriva känslan. Vi sa just det att det känns inte som vi missat något under de x antal år som vi inte haft häst eller har bott där, men ändå känns det som om vi har missat så otroligt mycket. Det var hur längesen som helst men samtidigt kändes det som igår, jag tror ni fattar känslan? :) Vi red iaf vidare upp till den efterlängtade grusvägen till flygfyren, det går nämligen att trava/galoppera precis hela vägen upp (vilket säkert är iaf 1-2 km om man räknar precis från början) , så där red vi ett par ggr :D helt underbart, det är alltid bra underlag där verkligen. Caga och Acke var nöjda när vi begav oss hem, vattendraget som man måste passera på vägen dit/hem var vi lite otoliga för, då Caga inte brukar vilja gå ner och Acke brukar vilja megahoppa (vilket inte går då det är träd osv runt och och själva vattnet är väldigt brett), men det var verkligen det minsta problemet på dagen :) de traskade snällt i, de stannade till och med och ville kolla in vattnet :P



Bjuder på ett par godbitar från ponnytiden i Torred :)



Långritt

Nu bär det av till stallet och förhoppningsvis ska min och Linns efterlängtade långritt bli av :) Vi vill nämligen rida igenom skogen för att komma ut där vi bodde innan och hade våra ponnisar :D Så det komemr bli västa nostalgiritten. Det finns nämligen underbara ridvägar där som vi tänkte utnyttja. Bland annat en lång grusväg rak blandad med uppförsbackar till en flygtorn som är perfekt att galoppera upp för :D :D så vi blir nog borta i ett par timmar idag! Så vi hörs sen. :)

JAG VILL TÄVLA

Precis som rubriken lyder, jag vill verkligen tävla just nu. Är så otroligt sugen så det finns inte. Det finns dock inga tävlingar och det har inte funnits på ett bra tag heller. Suck! Det är det tråkiga med dressyr, speciellt när man inte vill rida högre än LA:1 helst. Blä. Japp jag är lite negativ nu, men det är bara för att det har varit söndag och jag blir så sugen på att tävla när jag ser andra tävla :P men efter Turkiet blir det förhoppningsvis 6/6, det lät dock tveksamt nu för pappa skulle kanske bort??? :O så jag får se, funderar på om jag ska försöka fjäska med Oliver, kan funka faktiskt. Dock måste han ju vara där då och se mina mindre bra resultat kanske :P men jag får väl överleva det :) jag behöver verkligen börja köra själv nu, måste öva lite! Allt blir så mycket lättare om man kan köra själv, för någon som kan följa med finns det typ alltid :)

8900 steg och 1,5 h senare

Ludde och jag är ganska så döda! Har ju inte Caga idag så jag fick motionera på annat sätt idag, lite emr än vanlig vardagsmotion. Så Ludde fick hjälpa till med det :) Blev en riktigt lång runda, och då ska ni veta att det var riktigt rask takt varvat med joggning och det tog 1,5 h :P men det var riktigt slönt, vädret är fint dessutom så vi är ganska nöjda med vår bedrift faktiskt. Fick en liten chock när jag insåg hur många steg det faktiskt var... Nu kan vi med gott samvete slappa och se på en film tillsammans med lite B & J glass :D


Bäst!

Täcke av, täcke på

Jag börjar verkligen bli lite less på att sätta på täcke och ta av täcke mer eller mindre varannan dag, och ändå är jag så otroligt orolig varje morgon att vädret inte ska bli som lovat och att min stackars tös ska antingen behöva svettas igenom dagen eller frysa.

Jag undrar faktiskt om hästar föredrar att frysa lite grann eller vara lite för varma? De flesta brukar säga att de nog hellre fryser lite, men jag vet faktiskt inte vad Caga föredrar. Om det regnar på sommaren och blåser lite så står alla och betar förutom hon, hon står och vibbrerar och hoppas på att få komma in :P Så jag vet faktiskt inte riktigt vad hon föredrar. Det kan väl iofs inte vara någon som vet vad dom faktiskt föredrar men vad föredrar ni?

Dock är det otroligt skönt när dom får gå utan täcken, iaf Caga tycker det är huuuuur skönt som helst. Jag förstår dom definitivt, vem gillar inte att känna den värmande solen mot huden och inte behöva släpa på regnjackan eller vinterjackan :) tacka vet jag vår och sommar. Jag hoppas bara att vädret blir lite mer stabilt så man kan få slänga av täckerna för gott, eller iaf tills hösten eller ett taskigt oväder kommer. Hur han ni gjort, tagit av täckerna eller har ni dem kvar på? Eller gör ni som jag och sätter på och tar av hela tiden? :P


BLÄ för täcken :P

HISS OCH DISS

DISS
  • Det otroligt kalla vädret, hallå det är maj. Det är inte okej att behöva ha tjocka jackor och halsduk när man ska till stallet
  • Inga tävlingar som passar just nu, det är överlag otroligt dåligt med tävlingar i LB:1 och LA:1, hoppas jag i slutet på året kan känna mig lite redo för LA:3 osv också, det öppnar lite fler datum och möjligheter
  • Typ inga löv på träden, i början på förra maj var det helt GRÖNT! Då menar jag verkligfen helt grönt

HISS
  • Det har varit, och jag hopaps det fortsätter så tillräckligt torrt för att hoppa och konditionsträna i Dala, tjockismage = bort
  • Caga börjar bli sig själv igen efter vår svacka, dock är hon fortfarande lite knepig
  • För alla duktiga ryttare i stallet som man kan få riktigt bra och givande träningar av för en ganska billig peng
  • Hästarna får vissa dagar möjlighet att gå i gräshagarna igen, vilket är otroligt uppskattat såklart

Dressyr

Var: Manegen
Tid: ca 40 min

Hann inte riktigt skriva igår då det dök upp andra saker ganska snabbt så jag var inte hemma. Men igår blev det iaf ett dressyrpass :) Gick väl inte kanonbra, men det hade jag inte förväntat mig heller, Caga brukar vara lite tjafsig osv när vi ridit ute i några dagar :) och passet innan uteritterna var i paddocken där hon trivs bättre än i manegen. Så hon var lite tjafsig, okoncentrerad och något spänd. Fick stundtals inte fram henne ordentligt, utan hon höjde istället nacken och var som ett ånglok. Red mycket, mycket lösgörande i skritten och där var hon kanonfin verkligen. Det var som en dröm verkligen så jag kan leva med att resten inte var så himla bra. Tränade lite halter och övergångar och lite öppnor och slutor. I både trav och galopp, och till slut blev hon helt okej. Inte riktigt där jag vill ha henne men ändå mycket bättre.

Dagens ridpass

Igår red jag barbacka upp till Dala, tänkte egentligen bara skritta men Caga ville så gärna galoppera så hon fick göra det. Jag tänkte helt enkelt att ramlar jag av så gör jag väl det, min balans är ju inte toppen barbacka direkt och så Caga då som tittar och hoppar runt :P men det gick bra. Tog det dock ganska lugnt.

Det var fortfarande fint väder idag så jag passade på att rida upp till dala idag igen, för att konditionsträna och hoppa lite terränghinder. Caga var taggad till tusen och bjöd på hinder som jag aldrig ens skulle få för mig att hoppa. Fast det är mysigt att hon tycker det är så roligt. Hoppade ett par hinder som jag inte hoppat innan och vi fick inte ett enda stopp, hon tittade inte ens. Duktiga häst! :D Vi galopperade riktigt mycket, i intervaller både i samlad galopp och ökad samt mellan skritt och galopp. Ett par ggr fick hon galoppera så fort hon bara ville, det tyckte Caga var sjukt kul, och hon sprang helt galet fort :) det är verkligen en frihetskänsla. Tror jag ska försöka få med mig Sandra upp någon dag så kanske man kan få sig en lite träning så kan vi hoppa de lite svårare/större hindren också, det vill jag inte göra på egen hand nämligen :P Hon var riktigt stark idag, det brukar hon inte vara, men det var nog för att hon tyckte det varså himla kul. Så det jag trodde skulle vara ganska slapp ridning för min del blev rena konditions och magstyrketräningen för mig :)

Imon blir det dressyr i paddocken/manegen :)


Sammandrag

Blivit otroligt lite bloggande på sistonde, har faktiskt glömt av den :S helt konstigt nog. Nu ska jag förhoppningsvis komma igång igen för nu är allt mkt lugnare i skolan osv. Tänkte göra ett litet sammandrag över vad som hänt de senaste 11 dagarna :P så ni får lite komm iaf.

Jag och Caga har haft en liten formsvacka eller vad man ska kalla det. Allt gick bra efter förra tävlingen några dagar, hon kändes helt okej, aningens mer tjafsig än vanligt men hon har såna perioder då och då. Sen gick det snabbt utför och jag red 3 dagar i förra veckan tror jag att det var och jag var emr eller mindre gråtfärdig för det gick så fruktansvärt dåligt. Jag kunde helt enkelt inte rida henne längre, vad jag än gjorde så gick det inte. jag avr både arg och ledsen och självklart besviken eftersom det gått så himla bra på sistonde. Mamma och jag pratade till och med om att åka och kolla upp henne, hon kändes inte halt eller något sådant men typ orytmisk (blev otroligt 4-taktig i galoppen, hur mycket jag än red så var den fruktansvärd) och inte lika arbetsvillig som hon brukar. Tänkte dock rida en lektion för Amanda först, men innan jag hann fixa det så gick Caga mycket bättre. Sen efter ett par dagar var hon nästan som vanligt igen. Helt skumt, en formsvacka antar jag. Så nu har hon varit riktigt fin i ett par dagar igen :) så jag har äntligen slappnat av :P men tänkte ändå fixa ett par lektioner med Amanda, för träna det behöver vi inför kommande tävlingar. Visserligen verkar inte nästa tävling bli fören 6/6, BUHU! Vi får helt enkelt ligga i hårdträning tills dess och blåsa domaren av stolen helt enkelt :D