skrittmaskin


lånad bild

Skrittmaskinen är något som jag personligen verkligen avskyr, det finns inget direkt bra med den. Hästen får gå runt, runt, runt hela tiden, hur kul kan det vara? Enligt mig är det ren lathet att sätta sin häst i en skrittmaskin. Mest omotiverande och tråkiga träningen.

Det finns ingen gång som jag skulle sätta min häst i en skrittmaskin. Är det skritt för hand som ordineras av veterinär eller liknande så är det promenader som gäller om jag så ska gå ihjäl mig, hinner jag inte rida så tar jag mig tiden att gå en promenad med henne eller så får hon vila helt (vilket inte gör något då våra hästar står ute tillräckligt länge), jag rider henne lagom mycket och hon får bra med utevistelse, det finns ingen som helst anledning till varför jag skulle ställa min häst i en tråkig skrittmaskin.


Glad häst med stimulans :)

Enligt mig är det rena döden för hästens motivation och ambitioner att sätta den i en skrittmaskin där den får gå efter en annan häst, utan möjlighet att kunna nosa på vare sig människa eller häst. Nä, enligt mig är en skrittmaskin till för lata hästägare eller hästägare som inte har vett att ha sin häst i ett stall där hästen får tillräckligt med utevistelse tillsammans med andra hästar. :) Det är min åsikt, vad är din? Håller du med eller har du några bra motargumment? :)

kyligt

Ja kallt var det, kan man lugnt påstå. Det avr dock härligt iaf, Caga var så pigg och glad. Hon älskar verkligen att bara få galoppera och busa i snön.

Varierade mellan att låta henne tuffa på, rejsa samt intervallträna lite. Varierade då mellan mellangaloppstempo och väldigt samlat temp. Hoppade även några små däckhinder :) riktigt mysig! Red ett ganska kort pass trots allt, med mycket skritt emellan pga kylan, men hon fick upp flåset iaf och fick lite mjölksyra i benen i slutet. Bra för konditionen :)

busridning

Idag blir det ut och busa i snön :) jag är hemma tidigt, vädret är kanon och oudersnön ligger fint på marken :) kan knappast bli bättre. Så vi ska ut och njuta!


helgens tävling

Kallt är ett bra summerande ord, det finns verkligen en anledning till varför folk säger att det är för kallt att tävla. Tävlingen var dessutom på eftermiddagen, så runt 10 minus och lite blåst på det. Helt underbart. Så kallt att man typ inte kunde röra sig, inte spänna utrustning osv. Det var helt klart årets sista tävling :) Kom iaf iväg tack vare Catrin. Så jag är väldigt tacksam, trevligt var det också. Men med Catrin kom också Daisy, Cagas hagkompis, och Caga är en häst som inte kan åka med andra hästar för hon måste ha 100 % koll på dem hela tiden, annars blir hon hysterisk, så det var fallet i lördags.


Första klassen, LB:2
Caga var väldigt pigg och taggad på framridningen, vilket kändes super. Hon måste nästan vara lite het och okontrollerad för att ha lite energi kvar på banan. Så, så långt var allt väl. Väl inne på banan var hon pigg och lite hispig, det gör mig inget hon får mer framåtbjudning och jag slipper driva varje litet steg hon ska ta. Så långt allt bra, men till problemet. Caga är smått hysterisk för att hon inte har Daisy med sig, så hon gnäggar igenom hela programmet, hon tuffade på men tappade koncentrationen varje gång hon gnäggade si sådär 10-12 ggr. Hon gnäggar så att hon vibbrerar, ni kan ju tänka er hur lätt det är att rida och aktivera henne då :) våra 10-metersvolter var inte vackra. Slutade på 60,7(?) %, ganska rättvist, hon var väldigt fin bitvis mellan alla utbrott :)

Andra klassen, LA:4
Samma sak här, hon var pigg och fin på framridningen, samma på banan. Hon tuffade på men blev lite spänd och okoncentrerad ibland, gnäggade ungefär lika många ggr. men överlag var hon fin tyckte jag, jag hade hästen med mig och behövde inte kicka på henne utan hon var positiv. Kände mig rätt nöjd över ridningen och uppvisningen överlag, tycke det kändes helt okej, bättre än förra gången jag red programmet (fick då dryga 59 %, med en felridning) fick en chock när jag fick procenten som slutade på fjuttiga 55,5???? Inte mycket att göra åt, men jag ansåg nog att runt 60 % hade varit mer rättvist, men det är inte jag som dömmer, jag går på känslan den här gången :) vi har trots allt bara ridit LA:4 en gång tidigare... 

Älskar dig ändå baby!

uteritt

Vädret ser inte allt för lockande ut men idag står det uteritt på schemat. Tur att jag har Ingela som sällskap iaf :) det måste bli uteritt idag då det varit dressyr två dagar nu och kommer bli yetterligare två (imon och på söndag) så vi måste komma ut och busa lite skulle jag tro :) får se vart vi tar vägen, om det inte regnar så mycket kanske vi orkar ta oss till galoppen :) Vi får se helt enkelt.

Inlägg om gårdagens träning kommer lite senare, förhoppningsvis med en liten film :)

träning



Ikväll blir det träning för hela slanten :) dock sent, kl 21 eftersom ridhuet är uppbokat tills dess och vi kan inte innan. Men det blir nog bra, var länge sen jag tränade så det kommer bli kalasbra. Hoppas Caga känns lika fin som hon gjorde idag, hon fick ordentligt med streching igår, vilket uppskattades :)

kalas



Det var ungefär hur ridpasset gick igår :) med tanke på mitt och Cagas mardrömspass i slutet på förra veckan så var idag en dröm. Jag gick in med samma känsla, idag ska vi träna och det kommer gå finfint. Hon hade lite tendens att höja nacken och knäppa av ibland, men det är så pass lätt att åtgärda för mig nu så det gör inte så mycket. Överlag gick hon kalasbra. Red ganska länge, mycket färvänd, galoppfattningar, övergångar och volter. Som sagt gjorde hon allt utan några konstigheter. Känns bra inför söndagens tävling :)

Kommer nog lite bilder från ridpasset i eftermiddag/kväll. Ska bara göra dom lite ljusare.

pendla

Usch, jag hatar det verkligen. Pendla tar mycket tid, och så är det inget plus i kanten att bussarna i regel är sena eller skiter i att komma samt att det är helt knökfullt så folk får stå. Men vad gör man inte för att bo kvar hemma så man har nära till stallet :P Ska iaf bege mig iväg snart, bussen går halv 8, det är fortfarande väldigt mörkt ute :( detta mörker är det som gör mig trött. Inte själva hösten/vintern för den kan vara mysig :)

För Cagas del blir det fram-avskrittning ute (ca 20 min) och ett lättare dressyrpass i ridhuset på ca 20-25 min. Hoppas hon känns sammarbetsvillig idag!

shopping

Det här är väl ungefär det jag tänkt köpa, hoppas på att få med det mesta hem. Får se lite hur mycket pengar jag har också. Självklart avgörande. :P


Ber omursäkt för den riktigt kassa bilden som är gjord i paint, beror på att jag sitter hos mormor. En bättre bild kommer upp vid ett senare tillfälle, när vi börjar närma oss februari.

Swarowski: Ska vara i svart läder med svarta pälor. Eftersom Caga är vit så är ett vitt ganska trist på henne.
Vardagsträns: Ett svart, med någon snygg remontgrimma (vilket alltid är lika omöjligt att hitta).
Senskydd: Nu när vi tänkte börja hoppa lite mer seriöst behöver vi nya skydd.
Mias dressyrschabrak: Vill ha de med lite "glattare" undersida (eftersom Caga fäller mycket, hela tiden), i svart/grått/blått. Kommer nog bli ett par st iaf.
Mias lindor: Vill ha lindor + paddar, som matchar schabraken.
Pikeur cindy: Älsar mina svarta och kan inte använda dom hela tiden, vill ha ett par till, ett par gråa.
Tröjor: Vill ha en fleece från Kingsland och sen någon mer mysig tröja (kan dock vara vilket märke som helst, gillar dock den ovan som är från just kingsland)

Sen vill jag ha lite fler tunnare tröjor, handskar och lite smått och gott :) vi får se helt enkelt!

göteborg horse show

Bokade biljetter till fredagen igår :) går fredag eftermiddag med mamma och pappa. Kommer nog bli trevligt. Hoppas kunna få hjälp med lite pengar till mässan, samt att det är väldigt trevligt att dom sällskapar och försöker visa intresse trots att hästar inte direkt är deras favoritsysselsättning ;) mamma brukar iofs tycka att det är mysigt och pappa är alltid relativt imponerad när han får se live. Så det blir nog väldigt trevligt :)

Sen hoppas jag att Amanda ska svara på mitt sms, tänkte boka biljetterna för lördagen också. Det börjar bli lite brådis, dom går ju ganska snabbt. Lördagen går jag alltså med Amanda, hon är lika shopping och prylgalen som jag så det kommer bli nice. Hon påstår sig kunna gå på mässan riktigt länge vilket låter kanon för det kan jag också.

Det kommer ett inlägg lite senare om vad jag planerar att shoppa (även om det är långt kvar jag vet).

Ska ni till göteborg horse show? Isf när?

Känns som om det kommer se ut såhär snart om det ska fortsätta snöa!


v. 45

v. 45

måndag: ridskolan (dressyr)
tisdag: ev. vila
Onsdag: lättare joggning, fram och avskrittning ute
torsdag: dressyrträning
fredag: uteritt
lördag: dressyr
söndag: tävling

Hoppas att det blir tävling på söndag, med detta värdet kan inte jag åka (sommar däck på både bil och trnasport), och då framridningen är utomhus så är chansen ganska stor att det kan bli inställt om det ska fortsätta snöa som det gör nu. Heelt galet. Jag vill fan inte ha snö i början på november. Jag vill kunna åka på dom sista två tävlingarna, nön är välkommen åter i december :)

caga

Världens bästa Emily överraskade mig med den här bilden. Tusen tack! Ibland inser man lite extra hur fina vänner man har. Jag älskar den och tycker den är riktigt lik min lilla prinsessa. :)




sammanfattning

Caga har haft en liten slapp vecka den här veckan. Hon har inte vilat, men vi har mest ridit ut och så har jag joggat henne lite i manegen samt tömkört henne lite. Hon behövde verkligen det och hon har verkat återfå sin energi och arbetsvillighet. Nu sätter vi dock igång på allvar igen och taggar för de två kommande och sista tävlingarna för i år. Så nu blir det hårdträning, lika finns resultat som vi fick på förra tävlingen vill jag ha igen.

I fredags red jag i ridhuset lite, tanken var bara att jag skulle jogga henne lite. Men hon var väldigt pigg och samarbetsvillig. Så jag red ganska länge iaf, mest i galopp. Hon var iaf riktigt, riktigt fin. Galoppen var underbar, jag kunde verkligen rida henne. Hon hade ordentliga svävmoment (ni som känner oss vet att Caga nästan har lite fyrtaktig galopp när hon inte orkar eller arbetas ordentligt), jag kunde jobba på volt och verkligen släppa vänstertygeln. Riktigt fin var hon. Så jag valde att passa på. Riktigt kul var det att få se lite riktiga resultat. Det kommer. Nu ska jag försöka boka in Amanda för ett par lektioner inför nästa tävling.

I lördags så valde jag att tömköra henne, dels för att jag inte ville rida ett pass till men också för att göra något annorlunda. Jag själv har aldrig tömkört Caga, men hon fattade ytterst snabbt och var riktigt duktig. Lite svår att svänga ibland men annars såg det kalasbra ut. Hon verkade tycka att det var roligt dessutom, uppmärksam och arbetsvillig. Det var riktigt kul faktiskt, själv är jag inte superduktig på att tömköra så jag tänkte se om jag kunde få lite hjälp av Helene nästa gång. J

I går så skrittade vi bara ut, hakade på Linn och Annika en bit. Dom skulle mycket längre men jag hängde på en liten stund. Caga var pigg och glad, blev mest på asfalt men en liten sunda i skogen blev det också. Nyttigt för Caga att lära sig att lyfta på benen.