tisdagens uteritt

Tanken var att Caga skulle vila, men Linn ville rida ut, jag slutade tidigare och solen var framme. Så jag tänkte att hon får vila på onsdag istället. Spelar inte så stor roll. Vi red en lång runda som jag inte ridit tidigare. Hur mysigt och nyttigt som helst för mig som har en galet tittig häst om hon känner för det. Sjukt mysigt och trevligt var det. Med tanke på att Linn åker till sthlm på måndag (lumpen) och blir borta länge så var det skönt att få njuta av en sista uteritt (på länge, inte för alltid). :) Kommer sakna den tjejen grymt mycket.

Vi red iaf en lång runda, i början är det mestadels skritt på asfalt, sen efter typ 40 min så kommer man till galoppen. En riktigt trevlig grusväg i uppförsbacke som är relativt lång. Den travade vi och galopperade upp för flertalet gånger. Fy fan vad glada dom var :) det var dessutom en stor fet vattenpöl (typ en sjöpå 7x3 m) som vi galopperade igenom. Caga var huuur lycklig som helst, kanske ska bli fälttävlanshäst, jag har funderat på det ett tag men eftersom Caga inte gillat vatten innan så har jag tvekat :P men det kanske skulle funka. Jag får se till våren helt enkelt :)


lite ridning=dålig uppdatering

Ber om ursäkt för den kassa uppdateringen. Caga har haft två välförtjänta vilodagar (onsdag+torsdag). Hon har gått mycket på sista tiden och igår fanns ingen direkt tid för ridning. Idag blir det dock lite dressyr i ridhuset. Dock mest skritt och lösgörande men lite jogging också. Det är fredagsmys i stallet med Ingela som vanligt. Typ bästa stalldagen! Så ikväll blir det lite uppdatering igen. :)

tävlingar

Känns lite trist att tävlingssäsongen börjar gå mot sitt slut. Mest för att det tar så lång tid innan den kommer igång igen. Dessutom har jag och Caga äntligen kommit igång så jag hade gärna tävlat på ett tag till. Dock är vädret inte alltid det roligaste, tävlingar på sommaren är utan tvekan bäst. Sol, ute och lagom vart. I söndags var det rått, kallt och blött. Inte alls speciellt trevligt. Jag ahr nog bara två tävlingar kvar:
Susedalen LB:1 och LA:1
Norhalland (KM) LB:2 och LA:4

Sen får jag se om jag lyckas knö in lite hopptävlingar/CR, för det hade som sagt varit trevligt. Jag får se helt enkelt. Om Caga fortsätter att hoppa som hon gör nu kommer vi nog starta något iaf :) Tänkte börja hoppträna för Sandra så många torsdagar som jag hinner. Känner att vi behöver få lite rutin.

Annaras får hösten och vintern bestå av massor med träningar för Amanda så vi är helt fit for fight när våren kommer. Då ska vi vara bättre än någonsin och förhoppningsvis kunna plocka lite mer rosetter. Men framförallt vill jag att Caga ska bli lite stabilare så att hon är lite mer självgående, då blir det roligare för oss båda att tävla :)

Hur har ni det? Några tävlingar kvar? planer för vintern?

placering

Idag bar det av till Partille ridklubb. Med hade jag Nathalie. Det har varit dödligt kallt hela dagen. Regn, blåst och kyla. Fy fan. Jag har aldrig frysit så mycket tror jag. Framridning i plask-paddock, så min häst var brun innan jag kom in på banan.

Första klassen, LB:1: Jag tyckte att det gick skapligt, Caga var lite seg och lite slingrig men ganska stabil och trevlig iaf. Lite fast i vänster sidan dock. Blev dock väldigt förvånad när jag endast fick 54,5%, han hade dragit av för två felridningar som jag inte gjorde? Kommentarerna var "taktfel" -mellantraven samt "fel galopp"-på ena volten. Jag kan meddela att ingen såg någon fal galopp, och jag hade känt om det var det, för Caga är fortfarande inte direkt 100% i förvänd på volt så man känner om det är fel. Helknas, inte konstigt att det blev dåliga poäng för jag fick dåligt på dom momenten 4:a och 1:a, och med 6 poäng i avdrag. Får man ens göra avdrag för såna saker?

Andra klassen, LA:1: Gick faktiskt bra, det flöt på. Jag kände mig nöjd efteråt, en helt okej runda med andra ord. Jag var iaf bra mycket nöjdare än efter första rundan. Hon var något seg, men gick fram bra och var fin i formen. Vissa moment gick kalasbra. Så jag kände mig nöjd med dagen och planerad hemfärd. Nathalie hämtade protokoll och sen skyndade vi in i bilen med högsta värme och körde hem. Sen när vi nästan var hemma så kollade vi igenom protokollen lite, och vad såg vi inte då, jo jag hade fått 64,73%. Vi hade helt glömt bort att kolla vad jag fått. Så då var jag helnöjd, personbästa i LA:1. Dagen avr helt klart räddad.

Nu när jag kom hem så kollade jag resultatet, det ledde tydligen till en 3:e placering. Så nu får dom allt skicka rosetten. :) min och Cagas riktigt placering. Känns så grymt kul att allt slit har lönat sig :D

ridhus-kaos

Det var kaos i ridhuset igår, jag reda ganska sent på kvällen under den sista lektionen. Dom hade hoppning och det var lite extra folk med i gruppen, som ville hoppa. Det var hinder och hästar precis överallt. Blev inte mycket till ridning. Egentligen så skulle vi ha ridit ut, men det blåste storm, regnade småspik och var nattsvart ute. Inte Cagas eller mitt favoritväder, Caga spänner sig och är rädd för precis allt, hon höll på att slänga av mig 3 ggr bara på väg till ridhuset.

Väl i ridhuset var det som sagt allmän kaos, hängde på lite delar av lektionen. Red barbacka så det blev ingen hoppning för min del, men vi travade och galopperade över lite bommar. Det flöt på bra, och Caga verkade tycka att det var ganska skön omväxling. Där i mellan så red jag lite dressyr, nästan bara skritt med lite trav. Hon var kanonfin! Idag blir det till att skritta fram ute, rida ett pass i ridhuset samt skritta av ute så hon får lite mer omväxling, för idag lyser solen!

rakad

Caga blev rakad i helgen, söndags för att vara exakt. Anledningen är helt enkelt att hon blir svettig och jag har inte tid och möjlighet att varje dag vänta på att hon ska torka innan jag kan byta täcke och åka hem. Dessutom tycker jag att det känns onödigt att hon ska behöva svettas när det är så pass kallt ute om hon inte behöver. Dessutom så fäller Caga typ året runt, mer eller mindre, oftast väldigt mycket. Så något har helt enkelt rubbat hennes pälsbalans tidigare i hennes liv, ingen aning om vad det kan vara eller om man kan göra något åt det? Någon som vet?

Valde att raka hela henne, bortsätt från benen och huvudet, huvudet känns bara onödigt och Caga gillar det inte och benen känns också onödigt. Eftersom Caga är skimmel så ser man inte att hon inte är rakad på benen om man inte går väldigt nära. Hur klipper ni era hästar? Hela, eller klipper ni halva/lämnar vi sadel/jaktklippning?  :)

Jag tycker det blev bra och enligt Helene så hade hon skött sig. Så nu ska jag äntligen städa ur mitt skåp samt borsta av och tvätta alla schabrak, så att allt blir rent och fräscht. Har inte orkat det innan på grund av att det hade sett lika ut igen efter 2 dagar. De enda schabraken som funkar bra är Mias, på grund av den lite glatta undersidan, inget hår fastnar typ och de som gör det går lätt att borta av. Kommer aldrig köpa några andra dressyrschabrak igen :)


Caga som rakad :)


gårdagens ridpass

Kändes väl inte så där superbra direkt. Antagligen bara för att jag sa att hon går så bra hela tiden nu :P nä, men hon kändes trött och lite okoncentrerad. När Caga är trött blir det lätt att hon är lite småirriterad och gör som hon själv känner för, igår varierade det mellan att inte ta galoppskänkel till att ånga på som sjutton. Så jag jobbade egentligen bara galopp-skritt-galopp-skritt i 100 år typ. Hon blev dock mycket finare i slutet och då gjorde vi lite galopp-trav-galopp-trav istället vilket också gick bra. Hon var lugn och väntade bra, galoppkvalitén blev mycket bättre också :) Idag får hon vila, vilket hon verkligen förtjänar och sen tar vi nya tag inför passen innan tävlingen :)

taggad

Är sjukt taggad till tävlingen i helgen, då ska vi till Partille RK. Är dels taggad pga att Caga känns så galet fin just nu (och jag rider som jag ska) men också för att det var sjukt länge sedan vi tävlade. Snart är ju tävlingssäsongen slit dessutom. Riktigt tråkigt! Dock ska jag försöka mig iväg på någon hopptävling närmre vintren, mest för skojs skull och för att det är trevligt att få tävla lite längre :) men jag får se, allt beror på Caga!

Idag blir det som sagt ett lättare dressyrpass i manegen, lite jogging och lösgörande samt lite övning på vissa delar från programmen. Men det blir ett ganska kort och lätt pass idag. Sen imon får hon en välförtjänt vilodag :) tänkte slänga in lite ovisade bilder ikväll också. :)

ridskola + box impact

Idag går Caga på ridskolan vilket gör mig ledig och raslös. Så jag och syrran åker nu iväg på ett träningspass, idag blir det box impact (lite boxningsinspirerat). Vi kommer antagligen dö flera ggr om men det är skönt :) har dock träningsvärk lite här och där sen gårdagens Afro dans :) men vad gör man inte! Beach 2011 så att säga ;) nä skämt å sido, jag gillar bara att träna!

cagas vecka

v. 42
Måndag: ridskolan (dressyr)
Tisdag: Lättare dressyrpass
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Lättare lösgörade dressyrpass
Söndag: Tävling Partille RK


svensk ridsport

Var på Svensk ridsport i lördags för att inhandla lite smått och gott samt en ny vinterjacka. har länge övervägt vad jag ska välja och till slut blev det MH Forest rider jacket, egentligen bara för att jag älskar längden och "formen" på den. Den är smidig, lagom tjock och sitter snyggt och figurnära trots att det är en vinterjacka. Så jag dissar kingsland även i år och är helnöjd med mitt val. Dock är jag lite förbannad över att den inte finns i svart (varför inte, den vanligaste färgen någonsin) men valde därför den marinblå :) Kom även hem med nya sporrar, sporremmar och en ny nummerlapp.


Dålig bild, men det får ni överleva :)


otroligt sen uppdatering från dressyrtävlingen på NHRK

Har inte bloggat på länge vilket innebär att ni faktiskt inte fick höra något om hur den förra tävlingen gick. Den jag syftar på är den på Norhalland där jag hade Amanda med mig och vi debuterade LA:4. :) Tänkte göra en liten kort summering om den.

Första klassen, LB:2:
Caga var huuuur fin som helst på framridningen, och jag red verkligen bra. Allt stämde och både jag och Amanda var nöjda och förväntansfulla. Hon var kvick, positiv och riktigt stabil. Väl inne på banan så gick uppridningen bra, även 10-metersvolterna gick okej. Sen gick det bara utför, Caga var seg och energin låg kvar på framridningen. Galoppdelen gick skapligt men långt ifrån bra. Sista mellantraven på långsidan hade Caga fått nog, hon mer eller mindre skrittade i mellantraven, ju mer jag drev ju mer stannade hon. Det var den längsta mellantraven i hela mitt liv, jag skämdes verkligen. Efter den krullade Caga ihop sig totalt, jag bara satt och Caga hade typ mulen i bringan. Trevlig uppridning där. Vår mellantrav fick vi noll på, vilket kanske var rättvist men samtidigt var det en lokal tävling, sen fick jag ett par fyror, men nolan gjorde att jag slutade på ynka 54 %, pinsamt var allt. Men Amanda sa att jag för en gångs skull red bra, så denna dag var det surhästen som inte kunde bjuda till för 5 jävla öre :)

Andra klassen, LA:4:
Kan nämna att det kändes ganska dystert att debutera med en surkärring till häst men skam den som ger sig. Jag tog helt nya tag och reflekterade inte ens över den tidigare klassen. På framridningen ville Caga gärna krulla ihop sig osv, hennes bästa försvarsmekanism. Vi jobbade mycket på att få fram nosen och få ett ärligt stöd i handen. Den andra halvan av framridningen var hon åter igen huuur fin som helst, så det kändes helt okej ändå. Jag fick dessutom låna ett par sporrar av Heidi (tusen tack!), ett par längre och släta (ej rundade) vilket gjorde susen. Det tillsammans med min lite mer "nu-jäklar"-ridstil gjorde att det gick mycket bättre. Fick ett par sjuor och några femmor men resten sexor. Vilket gav oss lite mer än 58 % vilket kändes riktigt bra för en debut under de omstädigheterna, dessutom red jag fel en gång (vände vid en bokstav för tidigt) och utan den felridningen hade vi haft ytterligare lite bättre. Så jag var riktigt nöjd faktiskt :)

Allt är bra

Jag har insett att jag bara springer runt och är allmänt lycklig just nu. Allt flyter på oförskämt bra med Caga. Hon blir bara bättre och bättre, positivare och positivare, hon vill arbeta och hon vill ta för sig. Vad vi än hittar på så är hon glad och positiv. Det är så sjukt kul att komma till stallet varje dag och bara kolla på henne, denna underbara häst som bara är MIN! Just nu är allt så himla kul, det är extremt roligt att rida och vi utvecklas verkligen. Vår lägsta nivå just nu är mer eller mindre bättre än vår högsta nivå var bara för några månader sedan. Det går inte alltid bra, men vi har definitivt inga katastrof-pass längre, det kan gå sämre men aldrig riktigt dåligt. Jag är bara glad och lycklig! :D

Ren och sann kärlek.


Finafina häst

Vad: dressyr
Vem: Amanda Lindskog
Hemläxa:
  • Driva utan att samtidigt hålla i handbromsen
  • Släppa vänsterhanden ytterligare/hela tiden. (har blivit sjukt mycket bättre men ibland kommer ovanan tillbaka)
  • Träna på att rida bågar i förvänd galopp med bibehållande balans, rytm, ställning och form
  • Massor med övergångar, ingen drivning ska bli nonchalerad
Vad gjorde vi?
Började med att trava en kort stund på volten, sen gick vi över till att göra skänkelvikningar. Sen gjorde vi många 10-metersvolter, vi gjorde volter i varje hörn och fokuserade på storleken och takten/bjudningen. Gjorde mycket tempoväxlingar och framförallt halvhalter då Caga ibland vill ligga lite på och strunta i halvhalter, gjordes i samtliga gångarter. Sen gjorde vi många trav-galopp-trav just för att bibehålla takten och dessutom halvhalter igen ;) Sen red vi bågar i förvänd, ganska många åt varje håll. Red också upp på medellinjen och gjorde 10-meters volter från medellinjen. Avslutade med att trava av i riktigt låg form som vanligt, även här med lite tempoväxlingar :)

Hur gick det?
Var nog den bästa träningen någonsin. Caga är en helt annan häst att rida. Idag var hon otroligt positiv och arbetsvillig. Riktigt fin var hon. Och för en gångs skull så red jag bra också. Ingen onödigt dragande i vänstertygeln, jag försökte verkligen tänka på det hela tiden. Det kommer ibland men jag är mycket snabbare på att rätta mig själv. Alla övningar gick kalasbra. Jag var fruktansvärt nöjd med henne, duktigaduktiga häst! Hon var stabil, taktmässig, mjuk och bärig. Är så himla kul att rida när det går så bra. Jag svävar fortfarande på rosa moln, och det kommer jag göra ett bra tag till :)