midsommar

Tillbringades i stallet :) årliga midsommarfirandet! Var mitt första år som jag var med men det var verkligen kanonkul. Kvällen bjöd på prat, skratt, lekar, sång och dans om vart annat. Helt kanonbra stämning var det. Kom hem någon gång på morgonkvisten runt 5, då insåg jag att det faktiskt var god tid att traska hem. Skönt att det hade blivit ljust igen!


Kvällens fullaste: Anette Barry, promillehalt på ca 1.8
Kvällens sötaste fyllo: Marina
Kvällens bästa sångerska: Amanda
Kvällens vinnare av lekarna: Röda laget (fel fag alltså)
Kvällens roligaste lek: Rockringarna
Kvällens bästa/största spritlanagare: Utan tvekan Richard :)
Kvällens finaste: Midsommarstången
Kvällens bästa skottkärrskörare: Helene och Heidi

kan fortsätta i en halv evighet men det får ta slut där! Helt klart en sjukt kul och minnesvärd kväll :D


midsommarens ridning

Var: Dala
Tid: ca 45-50 min

Hängde på Linn och Amanda upp till Dala, där vi mest busade runt och även hoppade ett par låga språng. Caga var lite halvt trött men tycker nog att det var skönt att bara få sträcka ut och galoppera av sig. Ett tag var hon riktigt taggad men det var mest kul, hon är ändå så snäll så när man har galopperat klart kan man skritta på långa tyglar igen :) inga problem, vilket är sjukt skönt! Galnast var nog utan tvekan Igor :) söt, men stark som fan och han har talangen att kunna tycka ihop halsen så den blir typ 2 cm, han blir liksom bara kort och det går inte att stanna så lätt :P

dagens dressyr

Var: Ridhuset
Tid: ca 55 min

Red lite dressyr i ridhuset idag, tränade mest på olika delar av LA:1 men också från LB:1. Caga var kanonfin, ibland var hon lite jobbig och tittig men överlag var hon kanonfin verkligen. Min fina lilla häst. Såna här dagar gör mig bara så otroligt glad. Galet vad glad man kan bli över att hästen gör det man vill :P Hon hade iaf underbar trav, med takt och svung i. Helt underbar helt enkelt. Det roliga är att Caga går oftast bra, och sen har hon några dagar ibland som hon går riktigt riktigt dålig, sen har hon en del som är såna här, helt totalt underbara. När hon går så bra så är hon riktigt jävla fin, så målet är att få henne att oftast gå så :) vilket inte känns omöjligt men vi har en del kvar innan vi är där. Höger galoppen var underbar på alla sätt och vis, i takt, rund och mjuk. Jag kunde göra hur små respektive stora volter jag ville, jag kunde korta och länga hur mycket jag ville. Älskade häst! Vänster galoppen var inte riktigt lika fin, absolut inte dålig men hon ville inte riktigt komma igenom lika bra i vänster vilket gjorde att vi inte kunde rida riktigt lika små volter och i ökningar blev hon lite tjafsig men i övrigt var den kalasfin!


Det vi behöver träna på är:
  • Skänkelvikningar, Caga vill gärna felställa sig
  • 10-metersvolter i trav
  • medellinjen, att vi ska göra halt när jag vill och inte när Caga tror att den är
  • Överlag rida noggrannare vägar (få igenom henne i hörnen ordentligt även om det finns läskiga saker)
Det jag behöver träna på är:
  • Inte vika min innersida när jag gör volter
  • Låta bli att låsa mig i innerhanden i vänster varv
  • Använda hela skänkeln istället för bara nedre delen
  • Titta uppåt-framåt hela tiden och inte bara mestadels

övningskörde

Det ser ju ut som om jag kommer få köra själv den 4:e till Tjörn (har ingen skjuts), möjligtvis att Oliver kan köra men nu är jag så pass taggad på att köra själv så jag hoppas jag ska lyckas med det. Dessutom var det bra att det blev så för då var jag tvungen att börja, istället för att skjuta upp det så fick jag sätta igång på momangen! Premiärrundan var igår, gjorde allt från början helt enkelt, backa in och koppla på transport, köra, svänga, backa osv :)

Det gick faktiskt skapligt tycker jag, köra framåt och ta ut svängar var ju inget konstigt alls. Precis som vanligt typ, bara ta ut svängarna något extra, köra lite långsammare och sen får jag skippa min miljökörning :P måste gasa mycket mer innan jag växlar men det är ju ingen direkt svårighet. Sen åkte vi till en parkering och det var dax för att backa, fick först backa lite öppet för att sen krångla till det lite och backa på en smal väg och runda trottoaren. Hmm lite hjärngympa är det allt, jag var väldigt förvirrad ibland men överlag gick det bra, när jag väl gjorde det jag skulle så tyckte pappa att jag avr kanonduktig. Men jag kände mig aningens puckad ibland :P men men, vi har ju lite mer än en vecka på oss och få in backningen lite bättre och bara köra med Caga i några ggr också. Ska nog bli kalas, i värsta fall kommer Oliver vara på samma tävlingsplats så då får han backa åt mig :D

gårdagens ridpass

Var: Ridhuset
Tid: ca 1 h

Igår hade jag planerat dressyr men så pratade jag med Linn och dom skulle hoppa (vilket var precis det jag var sugen på egentligen) så jag hängde på där helt enkelt. Vi var en knasigt gäng på 4 personer, och Linn är väl den som är det närmsta hoppryttare vi kommer. Vi hade iaf riktigt kul.

Satte upp lite hinder som gick att hoppa åt olika håll, på olika bågar och som gick att sätta ihop till lite olika banor. En del konstiga och lite kluriga svängar, där det handlade om lydnad och välridna vägar. Caga var lat!!!! hur nu det hände vi snackar ju ändå hoppning, ingen aning faktiskt. Lite jobbigt var det men å andra sidan var hon lugn och väntade för det mesta (blev en del tidiga avsprång). Men överlag var hon otroligt lugn och samlad så jag var ändå väldigt nöjd med henne, men sporrar hade ju inte varit fel kanske :P Jag hoppade inte supermycket eftersom jag misstänkte att hon var lite trött och sådär och ändå hoppade så fint. Jag var med andra ord helnöjd, vi hoppade iofs inte så höjt heller eftersom vi inte har hoppat på si sådär 100 år, så hindren låg väl på mellan 60-80 cm kanske. Helt lagom, ville mest checka av och se så att hon fortfarande faktiskt hoppar :P ett par träningar sen hoppas jag på en lite start i hoppning i september kanske :)

sommarbete

Såhär glada var Sanna och Caga när dom fick komma ut, myspys!

Caga fick gå ut på sommarbete efter tävlingen i lördags. Var ju lite tveksam till det först men jag kom fram till att jag hellre har en lite småfet och lycklig häst de få månader på året som en häst faktiskt kan få vara häst i det här landet. Hon kommer iaf få en månad eller lite mer där hon får gå ute dygnet runt och äta. Dock kommer jag fortsätta rida henne som vanligt, kanske till och med lite hårdare eftersom hon får äta mer. Jag tror nämligen inte på det där med att ställa av hästen helt, tror inte alls att det är bra för hållbarheten att sluta och sen sätta igång igen. Dock har Caga runt 2-3 veckor på vintern som vi bara rider ut och mest skrittar och busar runt, samt att hon får iaf 2 vilodagar/vecka (ibland 3) de veckorna. Samma sak nu på sommaren, hon ska få 2 veckor efter den tävlingen den 3:e juli där vi bara ska mysa och ha det roligt. Det vill säga i princip ingen ridbana eller ridhus alls. Utan vi ska bara ut i skogen, rida i Dala, rida på långritt osv :) tror det är smartare, att de får vila från allt vad dressyr och hoppning på bana heter. Caga gillar inte heller att bara stå och vila, hon blir rastlös, ibland när jag kommer och hon inser att jag bara ska borsta av henne och ge henne mat så ser hon uppriktigt ledsen och besviken ut, hon gillar att arbeta och göra saker så därför ser hennes vila ut så :) 

Caga kommer att stå med 2 eventuellt 3 kompisar nu under betet. Det blir Daisy som hon står med på vintern och en sommargäst som hon har känner sedan innan, Sanna och sen kommer eventuellt Luna eller Dixie komma ner när hagen är lite nerbetad. Vi får se helt enkelt. :) Caga verkar iaf nöjd, specielt eftersom hon har fått en skimmelkompis vilket hon aldrig har annars.

bilder från lördagens tävling

Tänkte slänga in några bilder från lördagens tävling, samtliga är fotade av bästa Emily :)



 

 

 

 

 

 

 

 




träning

Tanken är att jag sak börja träna lite mer nu när jag har så mycket ledig tid och än så länge har det gått riktigt bra. Mitt mål är att jag ska ut och springa iaf 5 dagar i veckan, och styrketräna 2-3 ggr i veckan, sen tillkommer ju ridningen och alla promenader med Ludde men det ser jag mer som vardagsmotion som alltid finns där. Upplägget kommer varieras lite men på ett ungefär kommer veckorna se ut såhär:

Måndag: Jogga 30-60 min
Tisdag: Extra lång promenad med ludde i rask takt ca 50-60 min, styrketräning i ca 30 min
Onsdag: Jogga 30-60 min
Torsdag: Jogga 30-60 min
Fredag: Jogga 30-60 min + styrketräning i ca 30 min
Lördag: Vila
Söndag: Jogga 30-60 min + eventuell styrketräning

Sen hoppas jag att även när allt börjar med skola osv igen så ska jag iaf försöka hålla igång det bättre än vad jag har gjort innan, dvs jogga iaf 3 ggr i veckan och styrketräna ett par :)

Sadelutprovning

Vi har ju känt ett tag nu att Cagas dressyrsadel antagligen inte ligger speciellt bra längre. Eftersom hon går 100 ggr bättre barbacka och eftersom hon när Svante var här ömmade ganska kraftigt i ryggen. Så nu idag har jag äntligen ringt och bokat upp en tid för sadelutprovning på horsefarm, dom verkar ha en del intressanata begangnade inne så jag hoppas vi kan hitta någon bra :) dock fick vi inte tid fören den 7/1 kl 15.15 men det var en utav de få tider som de faktiskt hade så jag tog den, det var iaf den första :P så ja tills dess får jag fortsätta rida barbacka :)

dagens ridpass i ord

Idag red vi upp till Dala, Emily var med och Ludde var också med. Jag passade på att hoppa lite som ni såg på bilderna i föregående inlägg när jag hade Emily med som fotograf :) Caga var urmysig och var superglad. Hon hade hur mycket bjudning som helst och var allmänt positiv. Hoppade kanske 12 språng elelr något + att jag galopperade ett par varv. Det behövdes inte så mkt mer eftersom det var typ 180 grader varmt. Så vi var nöjda och glada efter det och skrittade hem igen :) det blev mest ett lek och bus pass :) såna behövs dom också ibland :D


Dagens ridpass i bilder


Lilla Edets ridklubb 19/6

Emily är här, därav lite kass uppdatering men den kommer igång igen när hon åker hem imon. Hon har iaf varit världens bästa hästskötare, hjälpt till att putsa, tvätt och sen gjorde hon riktigt fina knoppar på Caga. :) Vi tillbringade en hel del tid i stallet i fredags men eftersom vi var två så var det mest roligt, men lite trötta var vi allt när vi kom hem.

Själva tävlingen gick faktiskt ganska bra, bästa tävlingen hittills skulle jag vilja påstå. Kanske inte riktigt resultatmässigt (har haft lite bättre procent) men det var iaf den bästa känslan hittills. Caga var för det mesta med mig, och var för det mesta fokuserad. Dock var hon ett ånglok på framridningen, hon betedde sig emr som en het hopponny än som en dressyrhäst. Dock skärpte hon till sig på banan sen, så jag avr riktigt nöjd. Det blev dock ingen debut i LA:3 för mina starttider var så kassa som 08:57 och 19.57!!!! Alltså med 11 timmar mellan starterna, så länge ska Caga inte behöva stå i transport, dessutom hade hon blivit trött vilket hade resulterat i dåligt resultat. Så Helene ringde och fixade lite, det fanns en lucka i den ena LB:1 så den snodde jag, så jag fick rida två klasser iaf. Så det var skönt. Det blev alltså LB:1 och LB:3.

Första klassen, LB:1 startade jag tidigt, hade startnr 4 tror jag. Hon kändes fin hela vägen till galoppen, då kom det en häst på vägen förbi som gnäggade och självklart så ska Caga svara (precis som alltid) och så skulle hon titta och gnägga. Så min galoppvolt bestod av ett huvud rätt i vädret och med bakbenen långt bak som fasen. Även andra galoppvolten blev kass då hon fortfarande inte riktigt ville koncentrera sig på mig. Men vi fick iaf 62,41 %, vilket jag låg placerad på tills ca de 8 sista som tydligen alla red riktigt bra, så jag slutade på en plats 18/40, vilket jag absolut är mer än nöjd med. Sen var det ca 4 timmar tills jag behövde lasta ur igen, startade näst sist i LB:3. Även här gick det kanon fram till galoppen, hade näst intill bara 7 första halvan av programmet, sen blev Caga upprörd då det inte fanns någon häst i närheten så då började hon gnägga som tusan och nonchalerade mig totalt. Så det blev inga direkta ökningar och kommentarerna var i princip "lyssnar ej på hjälperna" och "står emot skänkeln", så då blev det en del 7:or men mest 6:or och en del 5:or också, så vi slutade på 61,7 % tror jag det var vilket ledde till plats 17/40.

Jag är riktigt nöjd med tävlingen för att igår kändes det som om Caga var med mer på noterna och lyssnade på mig och faktiskt gjorde sitt bästa. Vi gick helt klart framåt igår vilket kändes kanon. Jag får hopaps att det fortsätter att göra det :) Ska försöka lägga upp lite bilder imon :)

dagens


Dressyr

Var: Ridhuset
Tid: ca 50 min

Caga var kanonfin idag. Duktiga, fina, underbara häst. Gud vad jag älskar henne. Hon gick som en klocka, igår var hon ganska hemsk faktiskt men det vägde hon upp idag. Helt totalt underbar. Red igenom LB:3, hela programmet och hon gick som en klocka. Avbrotten och halterna var kanonbra, likaså fattningarna! Jag svävade på moln ett bra tag efteråt. Det enda som kanske går att klaga på är travökningarna, men jag har så svårt att sitta i, i vanliga fall, barbacka är det ännu sämre :P Men Caga skötte sig kanonbra, hon försökte verkligen idag och hon ansträngde sig :) kändes kanonbra.

En tråkig sak är att det ser ut som om både Helene och Catrin blivit bortlottade från LA:3 den 19:e så då blir det nog inte lastbil tyvärr :( segt som tusan men vi får väl se om några stryker sig kanske men det ser ganska mörkt ut tyvärr :(

DAMP!

Jag är sååå sjukligt arg, jag vet inte om ni minns att jag sa att jag aldrig fick skriva tentan förra veckan för att det avr köer i 100 år... så jag skrev den i onsdags i stället, dock var den mycket svårare och jobbigare så jag vet inte om jag klarade den eller inte (ser inte så ljust ut) och nästa omtenta har dom lagt i augusti :S :O, hur fan dom nu tänkte med det, så om man måste göra den då så kommer ju inte de resultaten in i tid för sökningarna till hösten. Så om jag inte klarade den så kommer jag inte in till hösten, vet ni huuur surt det känns att inte kunna plugga till hösten (som varit min plan i ca 2 år) pga en tenta som dom asen ahr lagt i slutet på augusti. Jag ska fan döda någon känner jag. Sjukt sur och sjukt arg är jag. Vad fan ska jag göra i ett helt år? Visst jag kan kanske hitta något jobb men det är inte lätt och det var absolut det jag INTE ville, för jag hatar att jobba med saker som jag itne tycker är kul. Det är på tok för segt och jag ville verkligen inte det. Sorry för megatråkigt inlägg men jag behövde verkligen skriva av mig kände jag.!

De senaste dagarna...

De senaste dagarnas ridning har väl varit lite si sådär. Igår var hon riktigt jobbig, springig, stark och tittig. Hon var ett ånglok typ, och försökte jag göra förhållningar så rusade hon bara ännu emr och tog jag tag lite så fick hon damp och körde upp huvudet. Fanns inte så mkt att göra, jag fokuserade till slut mest på att få henne stadig, avslappnad och lugn. Gick väl ganska bra mot slutet, och direkt när det släppte så avslutade jag passet och nöjde mig med det. Tidigare dagar har hon var lite loj och sådär men ändå helt okej, har ridit igenom delar av LB:3 och tränat på skänkelvikningar och 10-meters volter i mängder.

NU återstår att rida igenom hela LB:3 och sen börja rida lite delar från LA:3 :)

LA:3

Då var det gjort, Helene nämnde att dom skulle till Lilla Edet och tävla och att dom kanske skulle ta lastbilen, vilket självklart hade varit superkul. Så tyckte hon att jag också skulle vara med. Det avr dock lite udda klasse (eller ja udda och udda) LC:2, LB:1, LB:3 och LA:3  så ja jag valde att rida samma klasser som Helene och Catrin, det får bära eller brista. Det fick helt enkelt bli LB:3 och LA:3, får se hur det går. Kanke blir bättre på lång bana när jag får lite mer tid att rida fram henne mellan varje moment för att på så vis få lite bättre tempo och bjudning. Jag kan ju alltid hoppas! Så ja den 19:e smäller det :)

Simlångsdalens RF 6/6

Hann inte skriva igår, var ju uppe så sjukt tidigt (halv 5 för att vara exakt) och var hemma igen rund 5-6 på eftermiddagen och då var det bara att sätta sig och plugga. Efter det var jag som ni kan förstår dödligt trött, så jag somnade gött vid 11.

Tävlingen i sig gick väl inte spciellt bra resultatmässigt, 58.7 % samt 59.6 %. Lite segt, för som vanligt var hon fin på framridningen, speciellt innan LA:1, då var hon helt underbar på framridningen. Bjöd, var mjuk och fin, stadig i formen. Gjorde superfina skänkelvikningar osv. Hur fin som helst verkligen! Sen så dog hon som vanligt inne på banan, det var dock bättre i LA:1 så jag tyckte allt att det var lite snålt med poängen. Hon var iaf som en åsna som inte lyssnar på något. Det är tråkigt när det händer eftersom jag vet att vi kan så himla mycket mer. Ska prata lite med Marina och höra hur hon har gjort när det inträffat, för Marina har ju trots allt tävlat henne i ganska höga LA-klasser och blivit placerad och sådär. Så något trix borde hon kunna ha som jag inte hittat än. Det blir iaf hårdträning (tänkte hitta Marina och Amanda och boka in ett par lektioner) fram till den 19:e, då blir det LB:1 och LB:2, faktiskt :P fanns ingen LA:1 och jag kände inte riktigt för LA:3 än, så jag tänkte vi får prova på lång bana också :) sen blir det eventuellt LA:3 ett par helger senare, mest för tränings skull!

Simlångsdalen är iaf sveriges minsta tävlingsplats, mitt i skogen är det 2 korta banor och sen bara ett litet hus med sekretariat och kafeteria. Trevligt ställe, och tur att det var fint väder eftersom det inte fanns något tak någonstans :P Tur var också att det var oliver som körde, vi hade sjukt trevligt. Det avr ju nästan 5 timmar mellan mina klasser, den tiden togs död på liggandes kors och tvärs i bilen, käka ballerina och Singoalla samt snacka om allt. Kalastrevligt var det! Förhoppningsvis ska han tävla den 19:e i Hylte precis som jag, jag hoppas på det, kommer leda till fler trevliga samtal. Därför måste jag verkligen lilla i hårdträning så jag kan slå honom :P ingen chans dock, hästen hans är underbart fin och han är grymt duktig på att rida. Ska se om han kanske kan komma och trimma och skälla på mig någon dag.

Bilder kommer senare i veckan. Har inte haft tid eller ork att lägga in dom än!

Packat osv

Eftersom mamma jobbar idag och inte kan följa med till stallet och hjälpa mig lite så har hon varit söt och varit med två dagar i stallet, igår och i förrgår, för att hjälpa till lite :) Så vi har städat hela skåpet (snacka om att det verkligen, verkligen behövdes), sen har mamma putsat alla saker (eftersom jag rider barbacka nu, och inte behöver använda stövlarna, och inte har samma träns när jag tävlar som tränar), packat osv. Min mamma borde få medalj, för hon är nog en utav världens bästa mammor. Det innebär iaf att jag bara har det vanliga + dusch och knoppning idag. Eller bara och bara, det kan ta en halv evighet för mig att fixa men det är iaf betydligt mindre än vanligt :)

Mami är bäst :D (mitten)

Hårdträning

Var: paddocken
Tid: ca 45-50 min

Det fick bli hårdträning igår, jobbade mycket med min sits och Cagas form. Försökte få upp formen något då hon har varit lite låg i formen ett par dagar. Dock tyckte inte Caga att det var någon bra idé alls men efter mycket om och men, många volter, skänkelvikningar och mycket ben så blev hon ganska trevlig faktiskt :) Travade på fint, och kunde behålla bjudning och takt även i 10-meters volterna (där hon tidigare har haft lite problem med att bibehålla bjudningen). Skänkelvikningarna undan vänster skänkel gick kanonbra. Undan höger gick mer eller mindre katastrofalt :| men jag får hoppas att det har släppt tills på söndag. Skänkelvikningar brukar gå bättre på tävling än träning konstigt nog :P I slutet var hon riktigt trevlig, även fast hon var ganska trött. Var ju ganska varmt ute igår också, trots att jag reda relativt sent. Red ganska mycket i trav faktiskt, för att träna inför söndag vilket jag inte gjort tidigare i veckan. I början var hon lite halt hängig och låg/lång i formen men det släppte efter ett tag, med mycket övergångar och tempoväxligar :) Så i slutet kändes det riktigt bra.

Idag kommer det bara bli ca 15 min i paddocken och sen skritt i 15-20 min :) brukar vara lagom, då är Caga som finast på söndag. Det har funkat hittills iaf så man kan ju alltid hoppas på det :D

Shoppat

Var och shoppade lite idag, blev en nya vit skjorta med kort ärm :) en från Ekipage, otroligt snygg och bekvämt material. Är helnöjd, väldigt fin i formen är den också :) Sen blev det ett hår när också, ett marinblått när med en lite rosett i samma färg :) Så nu är vi ytterligare redo för på söndag. Det ska bli sjukligt varmt därav köpet av skjorta med kort ärm. Jag kommer antagligen dö, det kommer vara på med kavaj 3 sek innan start och av med den typ en halv sekund efter start :P men hellre fint väder än regn så jag ska verkligen inte klaga!

Dressyr

Var: Paddocken
Tid: 35-40 min

Idag blev det dressyr i paddocken, ett ganska kort men intensivt pass blev det. Detta eftersom jag fortfarande ska galoppera mycket, jag brukar ju inte vilja det men nu är galoppen så himla trevlig så jag galopperar mer än gärna :) I början avr hon lite ovillig och stark, men efter mycket övergångar och sidförande övningar så blev hon riktigt fin :) Duktiga häst! Var riktigt nöjd med henne idag, var ibland och tjafsade i galoppen bara men det är precis efter hon går sådär perfekt och då märker man att hon i första hand är trött. Så överlag idag var jag väldigt nöjd. Red galoppdelarna från LA:1 några ggr också, det vill säga 15 m volt och sen halvt igenom och förvänd galopp :) i början avr det lite si sådär men de sista gångerna var det kanon :D Känns väldigt bra inför söndag faktiskt :D

Tävlingsmat!

Jag ahr redan börjar fundera på vad jag sak ha för mat på tävling på söndag. Egentligen vet jag inte varför jag ens funderar, det blir samma sak varje gång. Mammas otroligt goda pasta och baconsallad. Oslagbart då det är lätt att äta, och man blir mätt. Om man måste äta ganska tätt ipå start så ger det inte håll, pga att det är mest sallad osv. Det bästa av allt ät att den är så himla god så jag är alltis sjukt sugen på den, spelar ingen roll hur nervös jag är, om salladen nämns så är jag sugen :P så jag glömmer aldrig äta på tävling, vilket är bra för ofta presterar jag sämre utan mat i magen och så blir jag grinig :)

Jag är en sån som alltid tar med egen mat, det eftersom jag vill veta vad jag ska äta för jag litar inte riktigt på alla tävlingsplatser. Tycker ofta att det är ganska kass mat, mycket som tar slut osv. Sen är jag kräsen och äter inte allt heller. Sen sparar man massor med pengar på att ta med mat + dricka + något gott istället för att köpa varje gång. Sen köper jag ibland något i cafét eller så iaf, om det är lång väntetid osv, men just maten tar jag alltid med själv :)


Hur gör ni? Tar ni med mat eller köper ni när vi tävlar? Om ni tar med egen, vilken mat är favoriten? :D

En rolig sak...

Inte hästrelaterad dock, men den är rolig iaf :) Jag och Danni kom ju hem från Turkiet för si sådär 5 dagar sen och för ca 1 h så bokade vi en ny resa tillbaka till samma ställe :D så den 20 augusti så drar vi! Kommer bli bäst, fan va kul vi kommer ha. Kommer längta ihjäl mig innan dess, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)

Kärlek till bästaste Danni <3


Ånglok

Var: Gräshagen
Tid: ca 40 min

Idag avr Caga ett ånglok, hon struntade fullständigt i mig och mina hjälper. Hon tuffade på som att jag inte fanns. Med andra ord sjukligt stark och envis som tusan. Det var bara galopp som gällde. Helst skulle det gå riktigt fort också, vad jag menade med samlad galopp eller avbrott kunde hon inte förstå. Gjorde en del övergångar, lite sidförande samt 10 och 15-meters volter. I slutet blev hon faktiskt ganska fin, dock fortfarande väldigt pigg och stark, men det kan man få vara ibland :) I galoppen blev hon riktigt fin efter ett tag, speciellt i högergaloppen. Superfin verkligen! Tror hon mest tyckte det var superkul att komma ut och rida lite, så vi busade lite i slutet faktiskt när jag fått henne dit jag ville. Blev en hel del galopp idag eftersom Svante sa det, och det var skönt tyckte vi båda två :) Ganska svettiga blev vi båda två, trots att jag red relativt sent :P

Caga var mer än nöjd när jag hämtade henne idag :) gräs är gott!

Dagens ridpass

Var: Ridhuset
Tid: ca 35-40 min

Jag hade tänkt rida i paddocken idag men det var på tok för varmt för det, sen dammar det sjukt mycket där också. Så vi tog oss bort i manegen istället, hade faktiskt hela ridhuset för mig själv vilket är lite av en lyx :)

Jag började jobba henne sidförande från marken som Svante rekommenderade, just för att se och kunna påverka hennes sidförande rörelse. I början var Caga väldigt förvirad och ville helst gå runt i en cirkel istället för att flytta sig åt sidan, men efter hand gick det faktiskt riktigt bra. Hon flyttade med stora och mycket tvärande steg åt båda hållen :) Sen satt jag upp och gjorde samma sak i skritten, skrittade mycket eftersom också det var ett av Svantes tips, skrittade säkert i minst 15 min och jobbade nästan enbart sidförande på olika sätt. Mest skänkelvikningar på diagonalen, använde mig av speglarna för att se att hon verkligen tvärade så mycket som möjligt, detta var sjukt jobbigt tyckte Caga, det är ju inte så konstigt egentligen, eftersom hon är kort i muskulaturen där så är det jobbigt för henne att tvära så mycket. Dock försökte hon verkligen och många ggr tvärade hon riktigt, riktigt bra :) Gjorde även en del halter och ett par ökningar i skritten. Sen travade jag lite grann, dock inte så mycket eftersom Svante tyckte jag skulle fokusera på galoppen och skritten istället. Gjorde lite skänkelvikningar även här, det blev mycket svårare för henne, men undan höger skänkel blev hon kanonfin efter en stund, inte riktigt lika fin undan vänster men absolut inte dålig. Sen galopperade jag ganska mycket, tog det dock lugnt med många skrittpauser, hon var kanonfin. Lite stark och något springig ibland, men riktigt trevlig. Red mycket volter i olika storlekar, och även lite svaga öppnor på långsidorna. Red lite förvänd galopp också, mest som lite smygövning inför söndag :)

Det roligaste av allt var att jag var typ salig, Caga har en trav, bra mycket bättre än tidigare. Hon lyfter benen istället för att släpa dom efter sig. Hon kan samla sig mer och komma under sig på ett bättre sätt. Galoppen var underbar, om man jämför med hur den varit på sista tiden, idag var hon lite springig och stark (vilade igår och busade bara i söndags), men fyrtakten var nästan helt bortblåst :D jag var överlycklig! Då sa ändå Svante att allt inte släpper direkt utan det kan ta ganska lång tid. Så med tanke på vad fin hon blev efter en behandling så kan jag knappt vänta tills efter en massa stretching och en behandling till :D 


Längtar tills söndag :)

HISS OCH DISS

HISS
  • Det är sommar även i Sverige :)
  • Hästarna står numera i gräshagar, snart är det dax för bete
  • Allt grönt (var inte alls lika grönt när jag åkte)
  • Rida i t-shit har varit efterlängtat
  • Caga är kanonfin, behandlingen känns verkligen efter första gången :D
  • Tävling på söndag :)

DISS
  • Lägga handskarna i jackan, för man vet aldrig i vilken jacka de ligger
  • Att glömma handskarna hemma öht :P
  • Paddocken dammar något galet mycket tyvärr
  • Att jag kommer få svårt att träna programmen när jag bara kan rida barbacka, men det är bra balansövning iaf :)



Snart stallet

Snart beger jag mig till stallet, för att rida för första gången på 10 dagar :) jag längtar röven av mig. Ska bli underbart att sitta på Cagas rygg igen :D Har saknat henne sjukligt mycket, att bara kliva in i stallet igår gjorde mig så otroligt glad :D blir ett lätt barbackapass i paddocken enligt rekomendation från Svante. Ska bli kul att se om man känner någon skillnad :)