galopp




Bilderna blev tyvärr lite små, det jag ville visa är helt enkelt att Cagas galopp har blivit så sjukt mycket bättre. I början var den otroligt markbunden, 4-taktig och på typ varje bild hade hon minst 3 ben i marken.

Anledningarna kan vara många men delvis berodde det på illaanpassad sadel, det gick framåt under slutet på 2009 och i i början på 2010, men sen fick vi en sån otrolig svacka. Inget stämde, och Svante var ute och tittade på Caga, knäckte henne och såg att hon ömmade väldigt mycket i ryggen. Det blev barbackaridning i ca 1,5 månad innan vi fick tid nere på horsefarm för sadelutprovning. Innan den nya sadel köptes så hade Svante kollat på Caga ytterligare en gång till och kunde inte förstå att det var samma häst. Helt ömfri, bättre i benen och hon hade fått en riktig överlinje istället för att vara lätt svankig. Den nya sadel har gjort susen, det tillsammans med regelbundna träningar för Amanda har gjort att galoppkvalitén har förbättrats avsevärt under sommaren och hösten.

Målet just nu är att galoppera mycket ute i snön och förstärka galoppen ytterligare, sen att fortsätta träna. Till våren hoppas jag att den är tretaktig för det mesta i och med att hon orkar bära sig bättre!

Kommentarer
Postat av: Emily

Det är verkligen stor skillnad på henne :) rätt häftigt ändå ^^ på så pass kort tid liksom..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback